Razširitev neznosne bolečine
Pozdravljeni,
pišem v imenu mojega sina, ki je dopolnil 19 let, in ima bolečine zdolž hrbtenice že 4 leta. Začelo se je pri vratu, čez leta pa je postala bolečina že do križa in že zelo močna. Dala sva že cel kup preiskav, MR, CT, vendar nič oprijemljivega, bolečina pa neznosne, do te mere, da se pozna že na njegovem psihičnem stanju. V vratu mu “poka”, torej, ko obrne glavo se to tudi močno sliši, kar poči ali zaškripa. Enako je tudi z drugimi zglobi po telesu. Osebni zdravnik mu je predpisal proti bolečinske tablete Ibuprofen 600./vzame 2 tableti/, vendar nič ne pomaga. V začetku so mu predpisali tudi Zaldiar, tudi ni nič pomagalo. Otrok je še mlad, še veliko je pred njim, pa se giblje kot “starček” Srce se mi para, ko ga gledam s temi bolečinami, ki so stalno prisotne. Tudi, ko se vleže na posteljo, se ne more sprostiti, temveč leži v enem “krču”, in tako potem tudi zaspi. Vsak nasvet, napotitev, karkoli mi boste svetovali vam bom zelo hvaležna.
Lep pozdrav, Tanja
Potreben bi bil natančen klinični pregled, moral bi tudi videti slike, da bi lahko karkoli ocenil.
Če ne bom ugotovil kontraindikacij, bi morda z manualno medicino lahko vsaj delno pomagali, sicer pa bi na osnovi pregleda najmanj svetovali kaj in kako naprej.
Lep pozdrav,