Razpredelnica bazičnosti in kislosti živil
Obstajajo različne tabele, vendar se pri nekaterih živilh tudi razlikujejo. Na pslošno velja takole: več mineralov vsebuje neko živilo, bolj je bazično. Po resnici povedano, pa nihče ne ve točno, kako se posamezna živila v telesu presnavljajo oz. koliko kislih presnovkov nastane. To je odvisno tudi o posameznikovega telesnega okolja, zato so vse vrednosti samo okvirne.
Seštevanje in odštevanje vam ne bo pomagalo, poleg tega samo s hrano ne boste mogli razkisati.
LP
Hvala za vaš odgovor.
Zanima pa me glede par konkretnih stvari in sicer kako je z naslednjimi živili:
-kis nekateri pravijo da je zdrav, sam imam pa navado da potem ko pojem solato še spijem kis ne vem pa če je to ravno dobro,
-sir,skuta tema dvema se zelo težko odrečem ker me nekako nasitita, zanima pa me kateri sir je po vašem mnenju najbolje jesti
Drugače pa sem v drugi temi zasledil da pišete knjigo in mislil da je to razveselilo kar nekaj bralcev tega foruma tako kot mene. Rad bi se vem pa še zahvalil glede vaših odgovorov ki ste jih odgovorili v drugih temah, saj dajejo veliko smisla, vsaj meni, ker imam naslpošno bolj znanstven pristop mišljenja (tako v službi kot zasebno) oziroma ne verjamem ravno v veliko stvari če razumete (razne čirulečarule).
Kis sploh ni problematičen, saj ga ponavadi ne popijemo v velikih količinah. Meni se zdi bolj pomembno, da sploh jemo solati, kot pa da je, zaradi prepovedi uživanja kisa, ne bi jedli.
Boljši so manj zreli siri, po možnosti iz homogeniziranega eko mleka. Enako velja za skuto. Seveda pa morate biti prepričani, da res nimate alergije na mleko. Lahko naredite test: 7 dni ne jeste čisto nič mlečnega (100% dieta!!!), potem pa osmi dan pojeste sir ali jogurt v večjih količinah in opazujete reakcijo telesa.
Hvala za pohvale. Ne pišem knjige, ampak jo prevajamo. Zataknilo se je zaradi različnih razlogov, tako da vam ne morem obljubiti, kdaj bo knjiga izšla.
LP