Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost RAZPOLOŽENJE

RAZPOLOŽENJE

Najprej vsem lep pozdrav.
Velikokrat prebiram ta forum,pa sem se tudi jaz odločil da se oglasim in vam postavim eno vprašanje.Namreč tudi naju dva je doletela ta nesreča da imava te neljube težave z zanositvijo.Zanim a pa me kako vas možje bodrijo pri vsem tem in kaj vam najbolj prija in vas drži pokonci.Moram še napisati da je moja predraga drugi dan po IVF-u in je vsa napeta in živčna kar jo popolnoma razumem ,saj nama je že nekajkrat spodletelo.Zato tudi to vprašanje kako najlažje premagovati te dolge dneve.
Še enkrat lep pozdrav in lep vikend.

Mič
Najbolje je, da si čim bolj sproščen, če boš še ti nervozen se bo to preneslo še na njo.Vem, da je to težko, saj sem imela dva IVF in transfer zamrznjenčkov.Vem, da tudi mojemu možu ni useeno in ni vedel kako bi se obnašal do mene, saj oba hočeva dobro eden drugemu.Meni je bilo strašno hudo potem, ko ni ratalo, tudi zaradi njega, saj mi je po najboljših močeh pomagal.Jaz sem jokala, on se je zadrževal,kot da je močnejši.
Meni je najhujši drugi teden po transferju, ko čakaš M, takrat sem najbolj tečna, kar potrpi z njo in jo probaj poslušat kje jo kaj špikne ali pa bi jo moralo (po njeno).
Meni je pomagalo, če se je z mano pogovarjal o občukih in takrat se ti poraja sto uprašanj.Tudi hormoni delajo svoje.Drugi tega ne razumejo.
Malo sem ti raztreseno povedala svoje občutke. Kar čim bolj sproščeno oba,
pa srečno!

Maja hvala lepa za odgovor.

Mič, kako pa ti preživljaš te dni?
Midva bova šla na IVF v jeseni, če bo z menoj vse v redu in še ne veva ali v Sloveniji ali Zagreb (ker potrebujeva donatorja).Kako se naj jaz vedem do moža?
Kakšne občutke ima moški pred in po postopku?
Pozdrav

Zdravo!
Moram ti reči da je preživljanje teh dni zelo stresno,saj sem na vsakem koraku z mislijo o tej stvari.Kadar sem v službi in imam namen poklicati domov me vedno stiska in že ob dvigu telefona in izrečeni besedi ;prosim; izvem za približno stanje.Po mojem mišljenju je res,da se tudi mi sami z partnerji premalo pogovarjamo o tej stvari,ampak samo tolažimo drug drugega,tako da je težko reči kako se obnašaj do partnerja ko si v postopku.Mene najbolj razveseli to da vidim obraz dobre volje .
Želim vama veliko uspeha v jeseni,do takrat pa veliko lepih trenutkov.
VPRAŠANJE;Kaj misliš s tem ko praviš da rabita donatorja?

Pozdrav.

Na žalost nimava druge možnosti.Vsi moževi izvidi kažejo na to,tudi pri zadnjih dveh biopsijah je nemogoče, da bi kdaj kaj uspelo. Midva sva med tistimi, ki čakajo 8 let.V Švico sva šla na svoje stroške, ker nisva videla rešitve.To so še dodatni stresi in stroški.Novembra sva le dobila napotnico za v Zagreb in so nama krili stroške.Postopek je uspel, vendar sem imela v 7.tednu spontani splav.Rada bi šla septembra še enkrat, nimava več dosti časa, saj sem stara 38 let.
Želim vama, da se vama čim prej izpolni želja.Vesela sem, da si mi odgovoril in da vidim kaj moški ob tem doživljate.Dobro je to slišati še od drugega moškega, prav imaš, da se o tem med sabo premalo pogovarjamo.
Lep pozdrav in javi čez 14 dni kakor koli že bo, upam da srečno!

Za Mič

Jaz sem bila 3× na IVF. Mož mi je veliko pomenil vsakič, ko sva morala v Lj, je bil zraven mene. Vsak dan sva se pogovarjala samo o tem kako bo, ko bom zanosila itd. Vedno me je tolažil pa čeprav, je on še bolj čustven kot jaz. Mene je tolažil sam pa je trpel to mi pa ni bilo vseeno, ker sem vedela, da trpi. Ko sem zanosila je bil tako srečen kot še nikoli. Sedaj mi vedno boža trebušček, se pogovarja z tamalim ali pa z tamali itd. Komaj čaka kdaj bom rodila, če imam težave postane takoj slabe volje tako, da včasih mu sploh ne povem, če me kaj muči. Ženski najbolj pomeni, da ji mož stoji ob strani, da se razumeta, da se imata rada in z skupnimi močmi se lahko marsikaj premaga. Mič tebi želim vso srečo in, da postaneš oče čimprej, da boste srečna družina.
Lep pozdrav
Doroteja

Za Mič

Jaz sem bila 3× na IVF. Mož mi je veliko pomenil vsakič, ko sva morala v Lj, je bil zraven mene. Vsak dan sva se pogovarjala samo o tem kako bo, ko bom zanosila itd. Vedno me je tolažil pa čeprav, je on še bolj čustven kot jaz. Mene je tolažil sam pa je trpel to mi pa ni bilo vseeno, ker sem vedela, da trpi. Ko sem zanosila je bil tako srečen kot še nikoli. Sedaj mi vedno boža trebušček, se pogovarja z tamalim ali pa z tamali itd. Komaj čaka kdaj bom rodila, če imam težave postane takoj slabe volje tako, da včasih mu sploh ne povem, če me kaj muči. Ženski najbolj pomeni, da ji mož stoji ob strani, da se razumeta, da se imata rada in z skupnimi močmi se lahko marsikaj premaga. Mič tebi želim vso srečo in, da postaneš oče čimprej, da boste srečna družina.
Lep pozdrav
Doroteja

Hvala lepa za odgovore in še enkrat lep pozdrav in veliko lepih
trenutkov.Če bo kaj novega se slišimo oziroma.. .

Maja!
Prosim te, da mi poveš, kakšno prošnjo moraš napisati in komu jo moraš posredovati, da si v vrsti.

Tudi midva z možem imava podobne težave. Mož je neploden in s tem sva tudi midva med temi, ki morajo skozi preizkušnjo donatorstva.

Maja!
Prosim te, da mi poveš, kakšno prošnjo moraš napisati in komu jo moraš posredovati, da si v vrsti.

Tudi midva z možem imava podobne težave. Mož je neploden in s tem sva tudi midva med temi, ki morajo skozi preizkušnjo donatorstva.

Draga Maša!
V Sloveniji se te stvari po devetih letih še uvajajo in urejajo, zato midva tudi nisva vedela kam s prošnjo.Enkrat sva dobila preko ZZZS napotnico v Zagreb, ker se tukaj še ni izvajalo.ZZZS je poslal najino prošnjo na GK v LJ, primer so odstopili državni komisiji za OBMP z usemi izvidi.Tako midva imava sklep drž. komisije za OBMP z darovanimi celicami.V tem mesecu sva opravila svetovanje pri psihiatru, psihologu, in pravniku, tako da te papirje imava kar zahtevajo po zakonu v Sloveniji.
Midva sva se obrnila na dr. Reša, da sva to opravila.
Kar lotita se po vrsti – najprej v enega od centrov :Postojna, Maribor in Ljubljana.Ginekolog vama bo svetoval kako naprej.
Karkoli te zanima, ti me kar uprašaj in ti bom pomagala če bom vedela.
maja

Hvala za odgovor. Zaenkrat bo kar dovolj. Julija sem naročena na KC v Lj in bom tam imela priložnost vprašati ginekologa.

Se pa priporočam za morebitna vprašanja, kajti zaenkrat ne poznam še nobenega, ki bi šl skozi te faze. Je pa verjetno tudi to res, da so ljudje bolj kot ne tiho glede teh zadev.

Upam le, da mi bo zdravnik povedal celoten potek.

New Report

Close