Najdi forum

Razpoke zaradi debelosti?

Lep pozdrav

Mene pa zanima kako se znebit vidnih razpok po telesu ki sm jih dobil zaradi debelosti. Zdravnika sm ze prasal o tem in mi je povedal ime vendar sm pozabil Rekel je da se je koža razširila in je se je na tem mestu obarvala čudno svetlo vijola. Stvar se mi je pojavila po trebuhu nakar še po zgorniih delih rok. Zelo me moti saj nemorm sproščeno nosit kratkih rokavov še man pa se pojavit na plaži.
Podoben pojav sumim da je pri nosečnicah.

Hvala lepa za vse odgovore!

Marko

Tvoja popokana koža je posledica hitrega “raztegovanja” kože in kot posledica so črte katerim rečemo strije. Te predstavljajo velik problem tako pri ženskah kot moških žal pa jih je zelo težko, če ne celo nemogoče odpraviti. Zadevo najlažje ublažimo s kakšnimi posebnimi kremami, vseeno pa je za preprečitev njihovega nadaljnega pojavljanja in ublažitev že obstoječih, neizogibno gibanje in telovadba.

Veliko sreče!

Hvala lepa za odgovor.

Zanima me ali se da strije prekriti tako da ne bi bile take zivo vijola barve.
Ker nekje so se mi ze obarvale v barvo koze in so tako nemotece.
Kaj priporocate?

Sm ze popolnoma obupan, ker bo najverjetno morje letos odpadlo zame.

Najlepsa hvala!

Marko!Na žalost je strije nemogoče odpraviti, če tvoja teže še niha, ali pričakuješ nihanje v prihodnosti ti svetujem uporabljanje krem proti strijam.Te so relativno drage, pogosto pa ne prinesejo zaželjenega uspeha, boš pa z njimi zmanjšal možnost nastajanja novih strij. Cenejša možnost, pa morda nič slabša je ta, da si kupiš otroško olje (priporočljivo je mandljevo) in se z njim namažeš na mokro kožo, npr. po umivanju. Slaba stran uporabljanja olj je v tem, da so mastna, se vpijajo v obleko, in puščajo vanjo vonj in madeže. Lahko pa uporabiš enostavno kakšno mleko za telo, morda takšno, ki pomaga povečati elastičnost kože.
Če sem te zamoril, da se strij ne da odpraviti, naj te še malo razveselim, da s tekom časa, po dveh ali več letih strije izgubijo svojo vijoličasto barvo in postanejo manj vidne in opazne, skoraj bele barve.

Spoštovani Marko,

žal je tako, da strije ne izginejo nikoli. Sama jih imam tudi, nekatere sem dobila že v otroštvu, ko sem prehitro rastla, druge pa ko sem se prehitro zredila. Kjub temu, da sem uporabila že vse kreme, ki se dobijo na našem tržišču, ni vidnega uspeha.
Ob te priložnosti naprošam vse, ki morda vejo za kakšen nasvet, kako odpraviti strije ali pa jih vsaj omiliti. Slišala sem tudi, da naj bi jih odpravljali z laserjem, vendar sem v kar nekaj člankih na internetu zasledila, da metoda ni najboljša niti ne dobra za kožo.
Toliko o tem vem jaz.

LP

Mica

Lep večer
imam eno vprasanje.pojavile so se mi strije po nogah cisto na zacetku oz nekako pod trebuhom.sem se najstnica in nisem noseca prav debela pa tudi nism. res je da se ne prehranjujem prevec dobro ampak imam 2x na teden treninge in vsak vecer poskusam cim vec telovadit in delam vse mozne vaje. In res nevem zakaj so se mi pojavile moja mami pravi da se bom mogla boljse prehranjevati ampak vseeno pa se prepricana da nisem debela in da sem bolj mocne postave. ima kdo kaksen odgovor? oz predlog kaj naj naredim?

Živjo,

strije se lahko pojavijo v obodbju odraščanja ob povečani telesni teži, burnem razvoju ali pa tudi, če prehitro izgubiš preveč telesne teže (pri motnjah hranjenja – anoreksiji, bulimiji).
Na njihov nastanek vplivajo različni dejavniki- dedna nagnjenost, mehansko raztezanje kože ob različnih dogajanjih v telesu in pa dogajanja, ki so vezana na določena starostna obdobja in hormonske spremembe (odraščanje, nosečnost, motnje hranjenja,…).
Več o tem si lahko prebereš v članku na povezavi http://vizita.si/clanek/lepota/kako-lahko-preprecimo-ali-odstranimo-strije.html?bl=0

Strije so v bistvu posledica nekega dogajanja – kaj meniš, da je bil razlog pri tebi (glede na članek in razloge, ki so navedeni za nastanek strij)?

Lep pozdrav,

Tatjana

New Report

Close