Najdi forum

razpoke na balkonu

Imamo hišo staro 30 let. Ob vsej dolžini hiše se nahaja terasa, pod katero je samo odprto stopnišče in del hodnika.
Sedaj pa nam že nekaj časa terasa zamaka- naredile so se miniaturne razpoke, skozi katere pronica voda, sicer na stopnišče in hodnik ne teče, je pa začel odstopati omet v hodniku, po stropu stopnišča, ki je zunanje, pa je začela odstopati fasada.
Terasa je obrobljena z marmorjem, ter prevlečena z nekim premazom (sanja se mi ne, s kakim, izvedeti pa tudi ne morem)- od vlage sta nem dve marmorni plošči že odstopili.

Kake ideje, kako sanirati nastalo situacijo.

Hvala

Voda je največji sovražnik hiše, predlagam takojšnjo sanacijo, drugače se bo čez leto ali dve balkon podrl, fasada odpadla, vlaga pa razjedla kar bo še ostalo!
Za sanacijo se posvetujte s kakim zidarjem ali če so razpoke hujše in na nosilnih stenah tudi s statikom, čeprav mislim da bi vsak spodoben zidar moral vedeti kako sanirati zadevo.
Recimo za primer, ko sem ja

ja, kek, res voda ni dobra še za v čevelj!
Sika ima premaz, ki izgleda kot lak; nanaša se vdveh slojih. Je pa vprašanje zakoj so se pojavile razpoke – nitke?
Potrebno je potrkat še na nekaj marmornatih plošč,da se vidi koliko jih je že “votlih”;te je potrebno odstraniti in na novo položiti; se mi zdi, da zidar nima kvalitetnih izkušenj za podobne stvari; poizkusi najprej poklicat na Kemo (preglej njihove strani in nasvete); Siko; Mapei in se posvetuj z njihovimi strokovnjaki. So precej dobro podkovani, res pa hvalijo samo svoje proizvode????, kdo jih NE!! Nato pa dobrega keramičarja in delo v roke….

LP

običajno se pri dolgih balkonih, ki segajo po celi dolžini hiše pojavijo razpoke pravokotno na objekt (zaradi temp. raztezanja), ki segajo po celi širini balkone. te razpoke niso nevarne za nosilnost, v bistvu je potrebno dilatirati estrih in tlak z neko navidezno fugo. pri novogradnjah se to lahko na razdaljah večjih od 6m predvidi.
te razpoke so lepo vidne s sp. strani dolgih balkonov, bolj tistih, ki so bolj obsijani.

New Report

Close