Najdi forum

Razpokana koza

V zadnjem letu sem se zredil za priblizno 45 kg in zaradi prehitrega debelenja so se mi na kozi pojavile razpoke (kot npr. pri nosecnicah). Sprasujem vas, ali je mogoce jih odpraviti (naj povem da imam namen v 2 letih izgubiti te nabrane kilograme). Priznam, da sem precej v skrbeh zaradi teh razpok, saj sem nekoc bil zelo dober sportnik v vrhunski formi.
Je sploh mogoce opraviti te razpoke in ce je mogoce kako jih odpraviti? (poleg hujsanja in sportnega udejstvovanja)?
Ze vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!

nekdo,

Strije popolnoma ne bos mogel odpravit, lahko pa jih ublažiš. Naredi si kopel z mandljevim oljem, zatem se se namazi z mandljevim oljem…. malo popivnaj in pojdi taksen spat (seveda ce je to zvecer).

Drugače pa je absolutno odlična krema Vichy Action integrale vergetures, je pa precej draga v primerjavi z mandljevim oljem.

LP,
Goran

Ok, thanks.
Vem, da jih ne bom mogel popolnoma odpravit, ampak so mi rekli, da ko se ‘ublazijo’ se poznajo kot blede bele crte, ki so skoraj neopazne (moras pogledat res dobro, da jih vidis). Je to res?

S kaksnim sportom se pa ukvarjas oz. si se ukvarjal , da si se tolk zredu?

nekdo,

Res nisem ekspert za te zadeve… sam tudi podobnih težav nimam. Realno lahko pričakuješ izboljšanje, težko je pa ocenit kolikšno ker je to zelo individualna zadeva. Najbrž imajo eni več sreče kot drugi, in se jim pozna le zelo malo.

LP,
Goran

Bil sem boksar.

Nekdo,

če si pri volji si privošči kakšno globinsko nego kože v kozmetičnem salonu, tako boš preprečil nastanek novih. Kot ti je že rekel Goran, zvečer se namaži s mandljevim oljem, tudi če se ti ne da, ker boljšega zdravila ni. Kupi si kremo od Vichija, ali pa katere druge firme (lahko kar za nosečnice) in jo čim pogosteje trikrat dnevno vtiraj v kožo. Pazi da kože ne razteguješ, ampak samo vtiraj in vmasiraj!!!

In si nehou zarad poskodbe al kaj? Drgac je pa to cist neki vsakdanjega da se profesionalni sportnik ko neha zredi. Posledica tega mislm da je v zelo intenzivnem treningu v casu ko si se aktiven, pol k pa nehas pa telo se zmeraj misli da rabs full hrane ceprav se te kalorije ne pokurijo jih telo skladisci ker misli da jih se vedno krvavo potrebujes.
Kolk kil si meu pa prej??

V maksimalni formi sem imel 75 kg misic, zdaj pa imam 120 kg speha.

Ne nimas 120 kg speha ampak imas se nekaj vec kil misic in ostalo speha.
S kaksno dieto pa zdej to probas odstrant?
A tebe moti tudi teza ali samo razpoke na kozi?

Aja, obstajajo laserske terapije za tole, za koregiranje strij. Ne vem sicer kje pri nas, v tujini pa vem da jih je ful. Sicer pa, drži se!!!

Seveda me moti teza. Nekoc sem tekel 1 uro brez premora, zdaj pa sem cisto upehan po dveh minutah.
Naj povem, da sem se zredil, ker sem bil v hudi dusevni krizi in sem se zdravil celo leto – tablete so tudi pripomogle, da sem se tako zredil. Imam obcutek, da ce bi me videlo kako dekle z razpokami bi umrlo od smeha…saj veste, kako so ljudje neumni vcasih. Mozno da je to tudi moja paranoja…kajti v tej svoji ‘krizi’ o prisli na dan tudi vse mogoce paranoje in pregnjavice.

Nekdo,

Najprej bi se rad opravičil za tako pozen odgovor, ampak sem včasih v precejšnji časovni stiski.

Če si včasih bil sposoben tolikšne fizične aktivnosti, si moral biti sposoben precej stroge discipline… ne verjamem, da ti ni ostalo nič tistih navad. Samo spomniti se je treba in prisiliti, da končno že storiš kaj zase. Sploh ne dvomim, da ti ne bi uspelo shujšati že samo s treningom, če se boš odločil znova biti discipliniran in strikteen pri svojih treningih… tako kot si to počel včasih. Seveda, bo začetek bolj počasen, ampak kmalu se bodo stvari pospešile… ti le vztrajaj.

LP,
Goran

Aja, pa ta laserska terapija, kako poteka? Je to nevarno?

O poteku ne vem veliko. Je pa popolnoma nenevarno. Laserske terapije se izvajajo že na dojenčkih, na primer pri odstranjevanjih rojstnih znamenj.

LP-Goran

Tudi jaz imam probleme s strijami. Sicer niso še tako vidne, vendar mene motijo. želim jih torej oblažiti, da jih bo manj. Zvečer se namažem z šentjanževim oljem, je to uredu? Kaj pa s tisto kremo Vicy, kako deluje in če res kaj pomaga?
Lep pozdrav, ANA

Ana,

Sam nisem ekspert za te zadeve. Krema od Vichy… sem pa slišal, da je zelo dobra.

Lp,
Goran

New Report

Close