razpisi za prosta delovna mesta – kje?
zdravo,
po 6 letih sem ostala brez službe z dvema majhnima otrokoma… prosim povejte mi, kje naj še iščem službo:))) … trenutno sem še na lanskem dopustu, potem, pa kot izgleda, na zavod… sem iz okolice Lj… imam fakulteto, ampak sem iz take stroke, da je bil v lanskem letu samo 1 razpis za nas… jaz se seveda javljam na “vse mogoče”, ampak do zdaj so me primernejši kandidati izpodrinili… nisem pa še obupala, zato vas prosim za pomoč:)))
– naročena sem na Delo (pregledam po dolgem in počez)
– pregledam internetne strani Zavoda za zaposlovanje
– pregledam internetne strani Moje delo
– pregledam Salomonov oglasnik (vendar so tam preveč “neresne” službe)
– ne poznam časopisa Dnevnik… se mi ga splača kupovati (ali so notri tudi razpisi za službe?)?
– ali je Večer preveč “štajerski” ali bi se tudi kaj našlo za ljubljanjsko področje?
Lepo prosim, svetujte mi, kam oz. kje bi še lahko pogledala za razpise?
– še kakšen časopis?
– še kakšna internetna stran?
Najlepša hvala in lep pozdrav!
L.
Sama premisli in naredi spisek podjetij, kjer bi rada delala in (ali) se ti zdi, da bi se našlo kakšno delo zate. Potem jim napiši pismo – ponudbo, v smislu znam to in to, me morda potrebujete? To pali predvsem, če znaš kaj takega, česar ne zna vsak. Prijateljem in znancem (naprimer bivšim sošolcem) povej, da iščeš službo in jih prosi, da ti povedo za morebitno prosto mesto. V moji stroki naprimer, praktično ni razpisa v časopisih, dejanskih mest pa ni tako malo. Povpraševanje gre le od ust do ust.
LP
Lažje bi bilo, če bi napisala, na katerem področju iščeš. Če te zanima delo v javni upravi, potem spremljaj tudi Uradni list. Ker bo večina dosedanjih šla na boljše polačana delovna mesta v Bruselj, se zdaj išče čuda nekih sekretarjev, posekretarjev, svetovalcev I. II. in III., na zelo različnih področjih. Uradni list dobiš v knjižnici.
Veliko sreče,
Janca1