razočaranje v postelji
Zelo se strinjam z Janis in eno. Podobno mi nista jasni dve stvari.
Najprej glede vzdrznosti. To, cemur vidva pravita vzdrznost, je hinavski Monica Lewinsky sindrom. Kar sta se sla pred poroko, je ravno tako oblika seksa kot je penetracija. Nisem vedla, da se oralni seks pojmuje kot vzdrznost. A vse drugo pred poroko je ‘prav’, samo penetracija je pa ‘narobe’? A dejte no.
Kot drugo, ne vem, kako dobro si med seksualnimi aktivnostmi pred poroko spoznal svojo zeno in njeno seksualnost. Ali je kdaj dozivela orgazem ali si ga samo ti (in sta racunala, da ce ga pred poroko ni, ga bo pa po poroki z magicno penetracijo pa zagotovo)? Mislim, ce ga je, v cem je zdaj problem? Zakaj ne nadaljujeta s stvarmi, ki so bile prej v redu, se imata lepo in postopoma dodajata kaj novega? Glavna stvar pri spolnosti je vendar to, da uzivas in da ves, kaj te pripelje do orgazma in to delis s partnerjem, pa ni vazno, ali dozivis orgazem ob penetraciji ali samo petingu ali pa kombinaciji vsega skupaj. Ce pa orgazma se nikoli ni dozivela, ne s samozadovoljevanjem ne med petingom ne s cim drugim, ga pa zagotovo tudi s penetracijo ne bo, samo s to razliko, da zdaj za vse prikladno krivi tebe, ker jo kao niti s penetracijo ne znas zadovoljit, v resnici pa o lastnem telesu ne ve kaj dosti. TO pa je njen problem in odgovornost in ne tvoja.
Zanimivo…
Ob branju tvojih postov, sveže poročeni, mi je bilo jasno marsikaj, marsikaj pa mi niti slučajno ni bilo…
Res se mi zdi dvolično, da seks pojmujeta kot penetracijo – prej bi namreč trdila, da je seks vse ostalo kar pride zraven.
Ja, res je, če gledamo na to iz vidika prokreacije, lahko ustvarimo potomce le ob penetraciji in oralni seks pri tem ni prav nič pomemben. Vendar – je bil to torej vzrok vajine vzdržnosti – sta si želela užitka, vendar ne potomcev, in sta zaradi verskih ali kakih drugih prepričanj proti kontracepciji? In sta pač ubrala vmesno pot polovične vzdržnosti?
Tukaj se tudi sprašujem – če je vajina odločitev osnovana na veri – ali se torej ne bi morala izogibati vsakršemu spolnemu stiku pred poroko?
Zelo malo sem tudi prebrala o tvoji partnerici – razen tega, da ima ona težave z bolečinami ne vemo o njej nič; kakšne so njene želje, njeni občutki? Kako ona gleda na seks? Si seksa želi? Daje pobudo? Se ji upira? Ga dojema kot nekaj nepotrebnega, umazanega? Si želi predigre? Se samozadovoljuje? Kaj ji je všeč?
Kakšna je njena vloga v vajinem partnerstvu – ta, da je zvečer pripravljena na penetracijo?
Sta se pogovorila o tem, česa si ona želi? Sta poizkušala na drugačne načine, ob drugi uri, morda ne v postelji?
Če sta spolnost odklanjala do sedaj, ko sta poročena (no ja, pravzaprav je v resnici nista…), to pomeni, da jo sedaj sprejemata kot ključen del vajinega odnosa…kar pomeni, da ni več tabu tema, kar torej pomeni, da se o njej lahko izobražujeta. Preko interneta, knjig, pogovorov…
Na tem je tako kot na vsem treba delati, če hočemo, da se stvari razvijajo na bolje. Ni ga popolnega začetnika ki bi obvladal skrivnosti seksa. V razmerju se jih učimo postopoma, s spoznavanjem najprej samega sebe, nato svojega partnerja…in učimo se komunikacije o stvareh, ki smo se jih naučili.
Bom še enkrat ponovila; penetracija ni seks. Seks je vse ostalo, kar pride zraven. Vsaj za dober seks to nedvomno drži.
In to, kar pride zraven, je odvisno od človeka do človeka. Zato dokler tvoja partnerka ne ugotovi ali razkrije kaj je zanjo seks in česa si želi, ne bo šlo na bolje.
In, česa si ti želiš? Kaj pomeni tebi seks? Se tvoja ideja o seksu sklada z idejo tvoje partnerke?
In še to, najverjetneje vzrok za blečine tiči v nesproščenosti, govorim iz lastnih izkušenj. Če je človek nesproščen, pa naj bo to zaradi treme, strahu ali česarkoli, se ne more prepustiti spolnosti in ob tem uživati. Verjamem, da če se odpravi vzrok nesproščenosti in se odprejo vrata iskreni komunikaciji, se težave lahko rešijo.
Veliko sreče in veselja vama želim!
Ljudje, ki so se sposobni vzdržati penetracije z ljubljeno osebo, kontinuirano in ob enem dajati oziroma prejemati oralni seks in vse druge oblike spolnosti – morajo biti zadrti že v osnovi, da to sploh lahko zdržijo.
In če smo iskreni, vidva nista bila vzdržna. Bila pa sta napol vzdržna. In zdaj vama je ostalo to, da sta napol zadrta. Žal. Najprej bosta morala it preko barier (eden ali oba), ki jih ima(ta) v spolnosti, šele potem imata možnost.
Sama iz izkušenj lahko povem, da mi je bil prvi sex (pardon, penetracija) precej zoprn in boleč, prav tako naslednji…..v najstniških letih pač tako je…z leti sem postala veliko bolj izkušena in samozavestna v postelji ….vse to je pripeljalo, da se s partnerjem zelo ujameva…to je bistvo, . Obema pomeni sex veliko in to počneva kadarkoli in kjerkoli (se zgodi , da tudi v avtu, če sva na poti domov…mal popestritve)…res, da pri treh otrocih, se ravno ne moreva ful sprostit in sva bolj “tiho” ampak,kadar sva sama…..
Sam sex se začne že zjutraj – dotiki, poljubi…..lepe besede…..zvečer pa sva oba že tako “nora” da komaj čakava na to….pa še vedno prakticirava veliko predigre.
Zakaj prisila, kaj je v tej vzdržnosti tako čudovitega? To , da potem spoznaš, da se v eni pomembnejših stvari v partnerskem odnosu ne ujameš?….cccc, nič nimam proti veri ampak sex je popolnoma živalski nagon in naraven pojav…….ko je človek za to fiziološko zrel…..zakaj bi bilo potrebno to “šparat” ?
Kakšna je razlika med žensko in avtom? Avto je boljši nov, ženska pa zlaufana.
V tem vicu je veliko resnice, govorim iz izkušenj. Tudi jaz sem bil poročen z žensko, kateri sem bil prvi. Nedolžnost sem ji vzel pri 23., pred poroko. Imel sem podobne probleme kot ti, pa je bila ateistka. Z veliko potrpežljivosti in truda sem dosegel, da sva lahko imela “normalne” spolne odnose. Kljub temu tega nisem vzdržal in sva šla po 14 letih narazen. Zdaj živim z žensko sem spal prvo noč ko sva se spoznala. Bilo je čudovito in še vedno je, čeprav je od tega že sedem let.
Glede na izkušnje, se ne bi nikoli več poročil z žensko, s katero se ne bi ful ujel v spolnosti. Vem, da to ni vse, je pa predpogoj za dobro vezo. Mislim, da si tudi ti naredil naredil napako in da boš celo življenje spolno nepotešen. Razen če se ne ločiš in si poiščeš sebi primerno partnerico.