Najdi forum

Vsem lep pozdrav.Pišem prvič in upam,da mi bo kdo znal kaj svetovati.Naj povem svoj problem. Živim zato ,da jem , hrano obožujem,rada dobro jem, ko jem sem v devetih nebesih,…Lani jeseni-pozimi,sem s pomočjo knjige Judy Mazel in svoje diete shujšala na 60 kg(imela sem jih 70).Ne znam opisat veselja,sreče,zadovoljstva,ko sem imela suhe noge,ko so me sodelavke očudovale,češ,pa res ti je ratalo shujšat,ko so bile prepričane da mi ne bo,ker vedno ko sem se odločila za dieto,sem že naslednji dan obupala.In mi je uspelo.
Nato pa se je začelo.Bilo je Novo Leto,vsi tisti decemberski prazniki in začela sem jesti.Veliko in ogromno. Za vse nazaj.Nisem upala rečt NE-dovolj,ampak sem jedla in jedla,dokler se nisem odločila da bo hrana šla v školjko.In tako sem postala bulimičarka,kot vidim,nisem sama,vendar tega nočem več.Želim zopet shujšat na 60 kg,vendar ne samo s sadjem in v zelo kratkem času,vendar se bojim,da bo prišel dan,ko mi bo popustila volja,da se bom zopet najedla in šla bruhat.Razmišljam o tej zelo znani dieti za 3 mesece,ki je zelo popularna.Naj povem,da sem velika 171 cm ,športne narave,najraje tekam in kolesarim,z veliko energije in dobre volje,veliko manj pa trme in vztrajnosti.Obdobje bulimije sem kontrolirala v poletnih počitnicah,zato imam sedaj zopet 70 kg.Glede na mojo višino pa je to preveč.Vse pa mi gre takoj v rit in skoke.Trebuh pa je bil vedno raven.Kaj naj storim,kaj naj jem,da ne bom samo omedlevala lanskih kavbojk,da jih bom končno zopet lahko oblekla.Vem,da preveč študiram na hrano,ma tega mora bit kmalu konec.Stara sem 23 let.
Prosim za pomoč.Hvala
Dany

Draga Dany,
neuravnotezeno hranjenje pri stevilnih ljudeh privede do obratne reakcije, do pretirane in neustavljive zelje po hrani, se posebej po tisti, ki smo se ji najbolj odpovedovali. Recept zato je, nazaj k uravnotezeni, pestri prehrani sestavljeni v 5-6 primernih obrokov dnevno. Posebej pomembno je, da vsak obrok vsebuje primerno kolicino ogljikovih hidratov.
Samo tako hranjenje lahko prekine neukrotljivo lakoto in posledicno bruhanje in nezadovoljstvo. Ceprav morda na racun tega, da bo vasa teza visja od tiste, ki ste jo dosegli z rigoroznimi dietami in ki je prinesla s sabo preokupiranost s hrano in bulimijo.

Marija ANderluh

New Report

Close