Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost razočaranja

razočaranja

Pozdravljene,
danes sem po naključju odkrila tale forum in prav zanimiv je. Tudi sama se namreč ubadam z IVF postopkom. Za sabo imam že 3, žal neuspele postopke – dva stimuliranega in enega z zamrznjenčki. Pri drugem stimuliranem postopku je prišlo do nosečnosti, vendar je po enem mesecu in pol UZ pokazal, da je šlo za t.im. “slepo nosečnost” (zarodek se ni razvijal) in tako sem morala samo še na abrazijo. Trenutno se za nadaljevanje postopkov še nisem odločila – se še nisem psihično dovolj pobrala. Odločila pa sem se (tudi po posvetu s Tomaževičem -čeprav mi je ob vprašanju ali naj nadaljujem s stimuliranimi ali spontanimi ciklusi podal zelo plehke odgovore), da nadaljujem s spontanimi ciklusi.
Tudi jaz pa sem razočarana nad osebjem na GK in Tomaževičem (zaposlena sem v KC in tako kot povsod bi “ta domači” bili nekoliko v prednosti kar se tiče posameznih informacij – a lahko vam povem, da se obnaša do vseh pacientk tako kot se, torej površno, hitro in s skromnimi informacijami). Ker sem na tukaj zasledila, da se s postopki umetne oploditve ukvarja tudi dr. Reš iz Postojne, imam nekaj vprašanj:
– ali so sedaj pri njem postopki samoplačniški, če naj bi bilo s 1.1.2003 na koncesijo,
– kako “hitro” potekajo posamezni pregledi v fazi priprave (na GK izgubiš lahko več kot pol dneva od jutra, ko oddaš kri pa do UZ),
– ali ti svetuje bolniško ali ne (sama je imam že poln kufr),
– koliko časa je potrebno približno čakati na sam uvodni razgovor .

hvala za odgovore
lp

Pa še eno intimno vprašanje – po rednih sp. odnosih imam pogosto glivična vnetja, ki mi že zelo presedajo. Moja g ne more odkriti vzroka. Tudi Canesten svečke ne pomagajo več, ne Diflukan; možu samo mazilo Canesten pa sicer pomaga . Ima katera od vas kakšne izkušnje s tem???

Pozdravljena Nana,
Kar se tiče plačila pri dr. Rešu ,nevem natančno,ker sem sama šla knjemu šele v petem poskusu in sem itak morala vse plačat….Pravijo pa takole,da v prvem poskusu plačaš vse ,v drugem pa samo zdravila,v tretjem spet vse,….itd.
UZ odpraviš neverjetno hitro.Prideš ob 6h zjutraj v njegovo ordinacijo v LJ in si zagotovo do 6.30 gotova…
Meni bolniške niti omenil ni,vendar se ponavadi itak dogovorim z mojo os. zdravnico in sem šla tokrat po punkciji.
Na prvi razgovor sva čakala približno en mesec.S seboj sem prinesla vse izvide iz KC (od spermiograma do postopkov,laparaskopije,…VSE).Bila sva tam dve uri dokler je vse analiziral in možu še enkrat pogledal spermo,pravzaprav smo jo skupaj gledali na monitorju,…..
Če te še kaj zanima ,vprašaj !!
katja

Hvala Katja za odgovor. Koliko pa si plačala? Ali z odnosom osebja in dr. Reša zadovoljna?

Srečno,
Nana

Kontakt imaš v bistvu samo z njim in z njegovim sinom,ki je embriolog.Z obema sem zelo zadovoljna.Veš,nisi številka,o vsem se lahko v miru pogovoriš,brez zadržkov lahko vprašaš vse ,kar te zanima,pa tudi sami ti že dovolj sproti povejo,da ne govorim o tem da ti tudi vse pokažejo na monitoriju ,npr.ob punkciji celice in spermije,ob ET zarodke (blastociste)…itd.Všeč mi je bilo zelo to ,da želi,da je mož vedno s teboj,mislim ob posegih,tako sva lahko ob transferju skupaj videla najine pikice,pravzaprav bile so kar pike….
S plačilom pa je takole,sam pospek ICSI je 242.000.Zdravila,ki jih pa moraš kupiti sama,pa nekje okoli 170.000.Odvisno od tega koliko gonala boš rabila (ena ampula je cca. 6.800 sit).
katja

Katja,
hvala za tvoj odgovor in upam, da ti bo ves tvoj trud poplačan z ustreznim rezultatom.

srečno, nana

New Report

Close