Najdi forum

Ne dolgo nazaj sem dobila vodilno delovno mesto, za katerega se nisem potegovala, nihče me ni vprašal če želim, samo odločbo sem dobila. Sodelavec, ki pa je naredil nešteto poti in tf. klicev je izvisel. Sedaj je moj podrejeni in mi ves čas v vsem kontrira, pa sem kar potrpežljiva in vsak dan znova si dopovedujem, da bo že. Danes pa me je prav razjezilo oz. bolj užalostilo, ko me je poklical moj nadrejeni in povedal, da se sodelavec nekaj pritožuje čez mene. Resnično se trudim že od nekdaj. zavedam se, da nisem zaposlena v podjetju ampak delam za podjetje, vedno mora biti vse narejeno po planih, vse kot treba, saj se sicer zelo sekiram. Tudi ljudi imam rada. želim si, da bi bili vsi srečni zato imam fer odnos, vedno najdemo dialog, se posvetujemo, skupaj iščemo poti do ciljev.
Sedaj pa to, prav žalostna sem, jutri se bom z njim pogovorila, ker želim to razčistiti, tako mi je svetoval tudi moj nadrejeni, povedal mi je naj se ne sekiram, da je to čisto normalno, da se v vsaki službi najde kdo, kot tale moj. Mene pa vseeno moti, sprašujem se zakaj, boli me ker vem da nisem nikomur storila nič žalega, in da se resnično trudim na vseh področjih, in to uspešno. Sploh ne vem kakšen nastop bi jutri imela, ali besen, ali neprizadet, bojim se le da me ne spravi do joka, saj danes ne manjka veliko, kot da mi zmanjkuje volje in samozavesti.

oH kaj čem še tarnat,
Pozdrav

Lepo,da si taka in se naprej bodi…toda…postavi se zase in se mu ne pusti…kdo bo kontroliral tvoja custva in reakcije ? Ti ? Ali on ? Ali ti je on v zivljenju tako pomembna figura,da se splaca toliko sekirati.Mirno se pogovori toda daj mu vedeti,da se mu ne bos pustila zivcirati,ker drugace verjetno ne bo odnehal.Tega pa si verjetno ne zelis kajne 😉
lp

Hvala Lady, kako lepo te je prebrati in kolikokrat čutim ravno tako, kot si napisala, imam pa dneve ko sem kot ranjeni ptič, ko mi zmanjkuje energije in to je ravno danes, danes sem kot iz tankega stekla, samo malo manjka, pa bi se zdrobila. Upam, da prespim, in da se jutri zbudim takšna kot moram biti, spomnila se bom tvojih besed, saj res, on mi je v življenje postavljen samo toliko, da mi skuša greniti življenje, res se mu ne bom dala. Upam da mu vsaj pokazala ne bom, kako me je prizadel, in da bom pred njim ravnodušna. Ne razumem, zakaj je za nekatere moške tako težko sprejemljivo, da mu je predpostavljena- ženska.

Pozdravček

Sam nimam nič proti ženski, šefu.
Če je sposobna in vleče prave poteze.

Kot vodja moraš ukrepat, ne pa pustit da dela neki užaljen lolek s tabo kot s krpo za brisanje.
Zato si šef, da ukrepaš.
In če ne moreš, nisi za to vodilno funkcijo.
Razčisti koliko je ura; naj pove svoje argumente.
Sem pa mislil, da ste ženske bolj močne in odločne.
Menil sem, da ženska zvečine jasno ve, kdaj reči NE!
Treba je biti fer in pošten, pa tudi odločen, ko je treba.
Vsi to pričakujejo od tebe.
Solzavost naj ostane za doma. Ne pa za posel – bojno polje.

Ej Lady danes sem se spomnila na tvoj nasvet in uspelo mi je, sem že boljše volje, havla. Saj mi res ni nič, zato se je škoda sekirat.

Pozdravček

Ja Mihau prav imaš, sigurno jim ne bi pokazala solz in danes sem zadevo tako lepo izpeljala, da sem prav srečna njemu pa je krepko žal in se je opravičeval na vse konce.
Znam se postaviti za sebe, samo nisem pričakovala da mi bo kdo nasprotoval, o vsakemu vedno mislim pozitivno, samo sedaj vidim, da moram biti pripravljena na to.
In veš kaj, tudi moji mislijo kot ti, da sem trdna, močna oseba saj jim niti z eno gesto nisem še nikoli pokazala, da sem bila prizadeta, ženske smo tudi dobre igralke, vsaj nekatere.
Njabolj se mi dopade to, da smo razčistili in upam sedaj na dobro sodelovanje.
Hvala za moralno podporo, zlati ste

Pozdravček

Bravo. Moje čestitke.

Ne zameri, ampak preveč so občutljiva do drugih. Drugi nismo enotna skupina, del si to zasluži, del pa ne.
Časi so se menjali. Danes večina išče svojo korist. V ljudeh vidi vir denarja, užitka, raznoraznih koristi.
In ni prav, da bi se ti zaradi takih sekirala in bila razdvojena navznot ali celo depresivna.
Najprej so tvoji najbližji, potem preizkušeni prijatelji in znanci, do ostalih pa mora biti človek fer in pošten, pa tudi previden.

In to bi ti rekel za konec:
krt neha rovarit šele ko se stegne.
Ta tip je pokazal kakšen je; in od tebe pričakujem da ne boš naivna, ko v pravljici, da se bo naenkrat spremenil in spregledal.
Kot pjanc in nasilnež, ki se spreobrne šele ko se v grob zvrne.

Bodi še naprej tako fejst do tistih, ki si zaslužijo in še močnejša navznot.
Pozdrav.

Hvala, še malo si me utrdil, tisto s krtom in pijancem je pa super primerjava in mislim, da kar drži, še velikokrat se bom spomnila nanj.
Sem že mislila, da bi tistemu mojemu sodelavcu verjela kako mu je žal, samo mislim, da bo čakal naslednjo priložnost, na katero pa bom odslej pripravljena.

Nočko, lepo spančkaj

Draga Galja1,

Nekaj časa me ni bilo na forumu, zato se oglašam z zamudo. Ne glede na to, da si stvar že uspešno izpeljala, te želim opozoriti še na nekaj, kar bo povečalo tvoje razumevanje situacije.

Tvoj sodelavec (zdaj podrejeni) je, kot praviš, vložil zelo veliko energije, da pride na vodilni položaj, ki ga zdaj zasedaš ti. To pomeni, da si je to delovno mesto zelo želel in, ko si ga dobila ti, ki se v tej smeri sploh nisi trudila, je bilo njegovo razočaranje zelo veliko. Gre za klasičen primer zavisti, s katerim imajo težave ljudje, pri katerih je občutek lastne vrednosti precej šibak. Tvoj uspeh je zanj potrditev, da sam ni dovolj dober in to ga zelo boli, zato te tudi poskuša v očeh drugih diskreditirati, da bi se na nek način izenačil s teboj. Skratka, tip je zaradi svoje tekmovalnosti v stiski in njegovo obnašanje nima nič opraviti s teboj, temveč izključno z njegovim občutkom lastne vrednosti. Če bi na tvojem mestu bil kdo drug, se bi enako obnašal.

Priporočam ti, da ohraniš svoje dostojanstvo in ne dovoliš, da bi se spustila na nivo spletkarjenja, v katerega te lahko nehote potegne njegovo preteklo in morebitno prihodnje ravnanje. To boš lahko dosegla tako, da mu sama pri sebi odpustiš, da pa si v prihodnje pozorna in, če bo še kdaj kaj takega naredil, se takoj pogovoriš z njim. Pomembno pa je, da ohranjaš do njega spoštljiv odnos in da mu daš vedeti, da si v resnici želiš plodnega sodelovanja z njim. Skratka bodi korektna in tudi malo previdna, ne pa tudi zadržana do njega. Samo s tako držo se ne boš pustila zaplesti v njegovo bolečino.

Lahko se bo sčasoma tudi sprijaznil s situacijo in tovrstnih težav ne bo več. Upajmo, da bo tako. Če pa bo še naprej spletkaril, naj te to ne prizadene, saj s svojim vedenjem predvsem kaže svojo podobo, ne tvoje.

Pozdravček,

Brane Krapež Šola čustvene inteligence <http://www.cdk.si/sci>

New Report

Close