Najdi forum

Spoštovani obiskovalci tega foruma!
Slučajno sem se ustavila na tem forumu, in vidim da se imate kar fajn. Sprašujem vas, a me sprejmete na ta forum? Sicer pa, imam tako kot ostali tudi jaz svoj problem, ki ga nevem rešiti, zato vas prosim za pomoč. Sem že 10let poročena, imam enega otroka. Imam dobro službo in sem uspešna pri delu. Mož prav tako. Veliko časa je službeno odsoten, tako, da sva malo skupaj. Pred par dnevi pa sem doživela šok. Takrat se pa moja zgodba šele začenja.Bilo je pozno popoldne, ko zazvoni telefon. Oglasil se mi je ženski glas. Bila je zelo prijazna in nežna. Prosila me je, če lahko ostane anonimna. Pristala sem, ker sem začutila, da mi hoče povedati nekaj zelo važnega. Pričela mi je pripovedovati da je poročena, da ima otroka starega približno toliko kot jaz, da ima čudovitega moža, ki jo ima zelo rad in je nebi prevaral za nič na svetu, in tako dalje. Nekaj trenutkov je nastala grozna tišina,nato pa je nadaljevala in mi direktno povedala, da jo moj mož že dlje časa nadleguje in vabi na večerje, pa v posteljo, pa še in še. Iskorišča prav vsak trenutek, da jo klicari po mobitelu, čeprav pravi, da ne ve od kod njemu njena telefonska številka. Povedala mi je, da ji pošilja tudi e-maile. Skoraj sem hotela odložiti slušalko, pa mi je povedala, da mi hoče prebrati e-mail, katerega ji je poslal. Ko sem poslušala sem mislila, da bom padla v nezavest, saj sem v tem pisanju res prepoznala stil mojega moža. Zbrala sem pogum in jo prosila, naj mi pošlje vse e-maile, ki jih je dobila od mojega moža. Poslovile sva se z dogovorom, da se slišiva, ko dobim e-maile. Že nasledji dan sem dobila pošto. Groza in strah!!!! Groza me je bila ko sem prebirala e-maile. V njih sem prepoznala način, slog svojega moža. Na koncu sem videla njegovo ime in E-mail naslov svojega moža. Toliko sem razočarana, da sem v par tednih shujšala za 5kg. Vse to kar sem doživela, držim v tajnosti, tako kot sva se s tisto žensko dogovorile. Kaj pravite, kaj mi je storiti, razmišljala sem že vsemogoče, pa nič pametnega si nemorem domisliti. A mi lahko prosim, s kakim dobrim nasvetom pomagate? V naprej se prisrčno zahvaljujem. Lepo vas pozdravlja
obupana Cvetka

Cvetka, ne prenagli se, pač se poskusi pogovoriti s svojim možem o vajine odnosu, vprašaj ga kar tako mimogrede, kako se mu zdi vajin odnos, naredita analizo vajinega odnosa, da bosta ugotovila, kaj imata. Bodita odkrita in brez zamer, nobene kritike, pač vsak pove svoje poglede. O teh e.mailih pa ne govori, dokler nisi sigurna, za kaj se gre. Zakaj pa te ženska kliče? Naj se tudi predstavi s polnim imenom, če pravi, da jo tvoj mož nadleguje. Lahko, da ona želi vaju spraviti narazen s tem, da bi ti zahtevala ločitev in ne mož. Šele potem se pogovori z možem, ko boš vedela za ime te ženske in tedaj boš vedela kako in kaj. Ne vem, tako je moje mišljenje, ki ga razumi samo kot mišljenje in ne nasvet.
LP

Občudujem te, da lahko kar molčiš. Jaz tega ne bi zmogla. Pokazala bi mu vse e-maile in ga vprašala, kaj mi ima povedati. Nekaj bi že moral reči.Poslušala bi ga in mu mogoče celo verjela, odvisno od tega, kar bi mi povedal. Vsekakor ne bi mogla tega držati v sebi, ker tega enostavno ne znam.
Čas bo pokazal, kaj to pomeni za vajin zakon.Tvoji občutki bodo pokazali, ali greš lahko preko tega.Kakorkoli že bo, problem se ne bo rešil kar naenkrat.Mislim, da če molčiš, to nič ne pomaga. Problem je tu in treba ga je nekako rešiti.Morda ti končni rezultat ne bo všeč, je pa sigurno bolje, kot trpeti v sebi in čakati, pa niti ne vedeti, kaj.
Seveda je to le moje mnenje. Oglasi se še kaj in povej, kako si se odločila. 🙂

Ceprav je gotovo zelo tezko, ti predlagam trezno glavo in hladen razmislek.
Prepoznaven stil tvojega moza v E-mailih je gotovo zanj na nek nacin obreme-
njujoc vendar – tudi za pocetjem zenske, ki te je klicala, se lahko skriva marsikaj.

Predlagam ti pogovor z mozem o vsej zadevi, odkrito, cimprej in brez hudih
obtozbi in kreganja. Edino tako bos ugotovila, pri cem si.

Če se je druga ženska obrnila nate, da ji pomagaš se rešiti tvojega moža, je lahko ali to, da je že njegova ljubica in bi ti rada na ta način to povedala, ker ti mož ne upa in bi rada končno pri sebi naredila red, ali zato, ker želi narediti zdraho v tvoji družini, ker mu je kaj zamerila ali samo iz čiste zlobe in zavisti, ali pa dejansko želi imeti mir pred tvojim možem, ker jo nadleguje in si ne da dopovedati, da ga ne želi in upa, da bo sedaj, če ti pove imela končno mir pred njim.
Zakopavanje glave v pesek ne bo ničesar rešilo. Moraš se pogovoriti z njim. Razen, če ti ustreza stanje, da ne veš nič, ker če veš, pomeni, da bi morala tudi nekaj ukreniti. Mogoče v sebi ne želiš konfliktov z njim, ker ti ustreza življenje, ki ga živiš. Verjetno bi rada zavrtela čas nazaj preden si to zvedela, ker sedaj to črviči v tebi in se bo vedno bolj razraščalo. Mislim, da prvo pri sebi razčisti te stvari. Ali želiš kaj spremenit, ali sploh želiš vedeti, ali si pripravljena na dejstvo, da mož ni tak kot misliš, kaj v primeru, da je dejansko on to pisal, kaj če ta ženska ni edina, mogoče je samo ena od mnogih, ki te je upala prositi za pomoč, ker se ga sama ne more znebiti. Če veliko potuje verjetno tudi srečuje veliko žensk, mogoče te je tudi že miljonkrat prevaral, samo dokler ne veš, ne boli. Mogoče pa to ni nič res in drugih žensk sploh ne pogleda.
Moj nasvet je, da se pri sebi pred pogovorom pripravi na obe varianti, da te vara ali pa da te ne vara. Če te ne vara problema ni. Če pa te vara, pa razmisli o dveh variantah, ločitev ali pa enostavno, ko se izgovarja reči, da mu verjameš in živiš naprej z njim, ker je to tvoj izbor, ker ti odgovarja da si poročena, da maš določen status, ritem in “urejeno” življenje. Nikjer ne piše, da tudi ti njega ne moreš “izkoristiti” v smislu, da moraš reda radi se ločiti, ker je to v navadi. Zamisli si najbolj črno varjanto in to je, da te vara in da se boš ločila, čeprav ga še vedno ljubiš. Razmisli o tem, kako bi bilo tvoje življenje, kako bi morala živeti sama, kako bi se soočala z vsemi situacijami. Včasih je nezaupanje v svoje moči tisto, zaradi česar se ohranjajo zakoni.
Sama se najbolje poznaš, nikjer ne piše, da se moraš ločiti, da moraš kaj ukreniti. Vsekakor mislim, da ne boš imela notranjega mira, dokler se ne pogovoriš z njim. Po tolkih letih zakona boš vedla ali je res ali ni, ali govori resnico ali ne. Kako boš reagirala na njegov odgovor pa je tvoja odločitev. Deset let zakona, ljubezni in udobja na eni strani, na drugi pa nepredvidljiva bodočnost, korak v neznano in povsem nov začetek poti. Če to v sebi premlevaš že par tednov te je verjetno strah in nisi navdušena nad spremembo svojega statusa. Po eni strani te grize, po drugi strani pa nisi pripravljena na soočenje in odločitev v zvezi s tem. Verjetno ne zaupaš dosti v sebe, da bi zmogla samostojno pot.Po eni strani je dobro, da imaš možnost razmisliti o tem, še pred pogovorom. In če te vara, ti pa se zavestno odločiš, da kljub temu ostaneš z njim zato, ker tebi odgovarja to življenje, ker ti kljub temu, da te vara, odgovarja status in urejenost, ki ga imaš sedaj, te njegovo varanje mogoče ne bo motilo. Jemlji svoj zakon, kot skupnost in moža kot priložnostnega partnerja, če se grdo izrazim, tudi sedaj je dosti odsoten in bo verjetno še v naprej. Ta čas, bo pa mogoče tvojo pot prekrižal kak boljši moški. Ali pa zbereš pogum in stopiš v neznano. Vse je odvisno od tebe in tvojega karakterja. Nikar se ne odločaj na podlagi tega, kako bi se odločali drugi v tvoji situaciji, ker drugi niso ti. Glej samo, da bo tvoja odločitev po tvoji vesti.
Oprosti sem se razpisala. Poskusila sem se postaviti v tvojo kožo in kako bi sama reagirala na to, stvar je težka in boleča, prav tako odločitev.

Ja, zakaj te je klicala, ce se je pol hotla dogovorit, da vse ostane skrivnost. Mislm, kaj ma pol ona od tega. Janja je kr uredu svetovala.

Lp
simon

Ja, jaz se tudi strinjam s tem mnenjem.
Dejstvo je, da nekaj škipa, pa ne veš točno kaj.
Poiskusi ga najprej brez mailov povprašat o zadevi, da boš videla kaj bo dejal, potem mu pa povej. Mogoče je pa on sam, za vsem tem, pa ti hoče na tak čuden način nekaj povedat. Mogoče je on pregovoril tisto žensko, da te je klicala.
Mogoče konec koncev ugotovita težave, probleme, zastoje in se jih lotita reševat, ali bosta odločila iti vsak svojo pot. Vsekakor pojdi pred njega s tem, ker s tem ne moreš živeti.
Kaj pa, če nima nič s tem, če je vse le provokacija in je tista famozna ženska uporabila njegov mail in stil, da se dokoplje do njega?

Pozdrav Cvetka!

Jaz se kar nekako strinjam z Janjo, Simonom in Sašom. Predvsem me zanima, zakaj ženska počne to? Iz ljubezni, iz sovraštva, zavisti ali zgolj zaradi svojega miru. Jaz mislim, da se najprej odkrito pogovori s to “anonimno” žensko in naj preneha biti anonimna.

Reci ji, da ti možu tega sploh ne boš omenila in da ji ne verjameš ter naj ti da konkretni dokaz. Opazuj reakcijo ženske. Če ni iskrena, mi verjemi, da boš naletela na jezo, ki pa je samo obramba pred napadom. Ne bi verjela, kaj vse se da storiti preko interneta in e-maila, zato zgolj stil in mail tvojega moža niso nikakršen dokaz nezvestobe.

Na tvojem mestu bi z možem razčiščevala šele potem, ko bi razčistila z anonimno žensko.

Lp
Pia

Jaz na tvojem mestu bi razčistila zadevo in če je vse to res potem bi ostala z možem dokler ne bi našla nekoga boljšega.
Veliko poguma ti želim!

V mojem primeru se je kasneje izkazalo, da je bila ta “anonimna” ženska njegova ljubica. Zato čimprej ugotovi kdo se predstavlja za anonimnostjo, pazljiva pa moraš biti tudi pri pogovoru s svojim možem, da te z odgovori ne bo zavedel tako kot mene. Zgodba se šele začenja.

Bravo Pia ,za pravi odgovor.
Cvetka dobrodošla, ne prenagli se !
Danes preko interneta ,se učimo , nasmejemo , ugovarjamo , norčujemo , spetlkarjamo . zabavamo, samo veliko časa moramo imeti.
Če pa je res?…… Verjami da smo MOŠKI NAJSLABŠI LAŽNJIVCI ,ker se hitro ujamemo v svojo LAŽ, in Svetujem ti da mu ne težiš, ker bo zadeva ,(če je resna) kmalu prišla na dan !

Ciao “Štumpantl”

New Report

Close