Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Razne težave

Razne težave

Glede na to, da sem komaj sedaj odkril ta forum (sum na MS imam že 9 mesecev), me zanima, kako se spopadate s simptomi kot so mravljinčenje in drhtavica.
Pri meni ne mine dan, da se mi ne bi pojavili mravljinci, ki včasih trajajo pol dni ali pa kak dan, potem pa izginejo. Pojavljati pa se mi je začela tudi hipna bolečina na obrazu, ki čez nekaj časa izgine. Poskusil sem že z magnezijem in vitaminskimi tabletami, pa mi ne pomagajo posebej.
Zanima me, če ima tisti, ki se mu to dogaja, kakšno “preizkušeno metodo”, da mravljince umiri oz.. da zna pravočasno preprečiti vse te čudno občutke in simptome, ki se pojavljajo.

Bojan

Vsekakor moraš do nevrologa, ki ti bo svetoval oziroma najbolje pomagal. Glede na sum na MS se bo on odločil za terapijo. Tudi sam imam včasih podobne simptome in takrat mi nevrolog predpiše terapijo z Medrol tabletami ali pa se odloči za infuzijo in v kakem tednu se pokaže izboljšanje. Torej, potrebno bo obiskati nevrologa !!!

Hvala za nasvet, vendar moram priznati, da sem še 2 meseca nazaj pridno “stal” pri zdravniku in mu tožil o vseh težavah, vendar mi je glede na izvide svetoval (punkcija na meji, MR brez posebnosti), da naj se pomirim, več hodim v naravo in da bodo simptomi počasi izginili oz. naj se zdravo prehranjujem in pustim stres ob strani. Če pa se bo pojavilo kaj “hujšega” pa naj se spet oglasim, da bomo preiskave ponovili.
Prav zaradi tega me zanima, če si kdo pomaga s kakšno “preizkušeno metodo”, da mravljince pravočasno prepreči.

LP

MOJA PREIZKUŠENA METODA JE MNENJE DRUGEGA ZDRAVNIKA.DO ZDAJ JE ŠE ZMERAJ POMAGALO.OPAŽAM PA,DA LJUDJE VELIKOKRAT OBUPAJO ŽE PRI PRVI TEŽAVI IN DA SE POČASI NEZAVEDNO ZAPIRAJO V SVOJ SVET.ČE LE IMAŠ MALENKOST OBČUTKA ZA SVOJ PRAV,SE BORI.

LEP DAN VAM VSEM ŽELIM

poskusi z gibalno in terapijo za blazitev tezav.vodena terapija v zacetku tezav je zelo uspesna.

Seveda bom še poskusil z drugim zdravnikom. Ta moj zdravnik pač ima argument, če bi se mi razvijalo kaj resnega mravljinci ne bi prenehali, ampak bi se okrepili in sploh ne bi skakali po telesu, takole občasno, enkrat za nekaj časa tu, drugič drugje…
Je pa res, da mi glede na izvide MS ne morejo potrditi ali ovreči…lahko pa imam tudi kaj drugega. Ravno v tem smislu je “dohtar” rekel, da če bo kaj hujšega pa naj se javim, drugače pa živim normalno življenje.

Kako ste kaj v teh dneh. Upam, da ste seveda vsi brez večjih težav!!!

Kaj to pomeni, Bojan, da imaš sum na MS? Ga v osmih mesecih niso potrdili ali ovrgli? Prosim, napiši mi malo, kako se je pri tebi začelo in kako je s tem sumom. Pozdravček!

Kaj naj rečem, začelo se je s hladom v nogah in mravljinci, pravzaprav bolj nekakšno gomazanje in težak občutek v nogah. Nekako dva meseca sem hodil k osebni zdravnici, ki mi je priporočala več gibanja itd… Ko sem nekako izsilil obisk pri nevrologu, sem moral na pregled čakati dodatna dva meseca, prišel sem na vrsto v julija. Tudi nevrolog, ki je opravil vse tiste teste (hoja, udarjanje po kolenu, pikanje,…) je rekel, da potrebujem psihiatra (to je “ugotovil” brez konkretnih preiskav). Potem pa sem zopet dva meseca bil siten, da so opravili punkcijo, ki je bila nekako na meji, MR pa sem si plačal sam in sem bil v oktobru. Punkcija je bila na meji, MR pa brez posebnosti. Nevrolog je pač potem ugotovil, da se nekaj dogaja, podal sum na več bolezni (ena izmed diagnoz je bila tudi MS). Torej čakam in po zdravnikovih besedah, če bo kaj hujšega, se pa naj oglasim. Dokler pa imam težavice kot so mravljinci, bolečina na obrazu, hlad v nogah in težke noge, pa so te le težavice in niso dovolj resne za konkretne preglede.
Po strokovni oceni, bodo minile same od sebe, ko se bom znebil stresa.

Lp,
Bojan

Koliko časa si čakal na izvid od lumbalne punkcije?

Bojan!

Tudi ti tavaš v tgemi, kot jaz! Meni so tudi najprej dali diagnozo sum na MS, kasneje pa ovrgli. Zanima me, na kaj še sumijo pri tebi!

Lep večer ! Lara

Mravljinčenje!
Žal ti morem povedati, da mravljinčenje sem prvič čutila po porodu pred 9 leti… Imela sem hrom desno nogo kr par mesecev in kar naenkrat je vse izginilo. Mravljince v desni roki sem občutila kasneje.. pravtako se je stanje čez čas umirilo.. Opažam, da ko sem bila v stresu se mravljičenje ponovno pojavi… Zdaj čutim mravljince v desni roki že 4 leta… na začetku je bilo grozno, nisem mogla ničesar narediti. Rada sem šivala, vendar zarad mravljincv sem postala tečna in šivanje se mi ni dalo več. Ko sem živčna in v depresiji je slabše. Žal sem se navadila namravljince. Upam le, da se ne bo razširilo še kam…
P.s. čeprav se je že, zdaj čutim mravljince na desni strani obraza, nad ustnice. Pravijo, da bo boljše… recimo da ja…

Aja.. sumijo na MS… 3.3.05 sem bila na punkciji v KC LJ, vendar do danes nisem še prejela izvide. Upam, da bo kmalu. .. Da bom dokončno vedela kaj je..

Prosim, če kdo ve kakšne so dodatne preiskave pri MR FFE T2* IN DW.

Hvala za odgovor.

po moje so to kratice, da vedo kje morajo slikati(sektorji) pri magnetni resonanci

Bojan, mene pa zanima ( če še sploh pogledaš na tale forum) kako je sedaj s teboj. Tvoje težave segajo nekam v moje obdobje. Jaz po 3 letih še nimam diagnoze.

New Report

Close