Najdi forum

Razmnoževanje ribic

Sin si je pred kratkim nabavil manjši akvarij in tri siamske bojne ribice, samca in dve samici. Kmalu si je samec eno izbral, drugo naganja od sebe in začel iz mehurčkov plesti gnezdo. Onidve pa vedno bolj debeli, predvidevam da polni iker. Tega je že kakih 14 dni, iker pa od nikoder. Ker sva s tamalim bolj kot ne amaterja glede rib, me zanima, če kdo od vas ve, kako poteka ta zadeva z drstenjem ipd. Kolikor vem, siamke niso živorodne.
Hvala akvaristom za odgovor in čao!

Prvo vprašanje:koliko je velik akvarij?
Siamske bojne ribice niso živorodne. Kako torej razmnožiti siamske bojne ribice? Ni težko, pa tudi lahko ne, saj so mladički zelo majhni in potrebujejo posebno hrano (infuzum). Več informacij lahko najdete na http://www.akvazin.com.
http://www.akvazin.com/diskusije.cfm?Nit=20&Tema=619
Drugače pa siamske bojne ribice za drst potrebujejo 40L akvarij, dobro zaraščen, s skrivališči. Notri najprej damo samca, nato pa še samico, ampak ne tako, da sta skupaj-recimo lahko jo damo v vrečko in noter-da jo samec vidi, ampak ne more do nje. Čez kakšen dan jo spustimo-ko je samec naredil gnezdo in se očitno zanima za samico in ona zanj. Najprej jo bo malo preganjal, ji dvoril itd… Čez nekaj časa (pri nekaterih lahko traja zelo dolgo-3 tedne, pri nekaterih pa le nekaj dni) se zdrstita pod gnezdom (samček ovije samičko), ikre splavajo v gnezdo, samec poskrbi, da so vse na varnem in začne preganjati samico-takrat jo moramo nujno vzeti iz akvarija, da je slučajno ne poškoduje. Potem nekaj dni pustimo samca noter, ko pa se mladički izležejo iz iker, ga odstranimo in začnemo s hranjenjem mladic. Ob redni menjavi vode, topli vodi in kvalitetni hrani mladice rastejo hitro-in potem nas začne skrbeti, kam z vsemi temi ribami.

Če bi odrasli ribi pustili v akvariju skupaj z mladicami, bi bila ta zadnja skrb verjetno odveč, kajne?!

Velikokrat samec ubije samico, tako da to ni priporočljivo. Seveda samica že takoj rada pomalica ikre, samec pa se ji kasneje pridruži.

Jaz pa priporočam da v 40 l akvarij naselite točno 10 skalark,50 siamskih bojnih ribic od tega 20 samcev 30 samic, 1402 gupijev samcev in 785412369 čistilcev tako imam jaz pa so vse žive na teden pa mam 748519635 novih rib omg ne to je ful kulska konbinacija ja a
morem pa še povedat da sem prizadet pa hodim k psihiatri ja a kkaki lol sem ne prosim odgovore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdravo imam deset literski akvarij in v njem pikčastega oklepnicarja,enega rumenega molia in dva črna molia. Nisem še začetnica ampak nezgode z mladički pa še nisem imela. Moj črni moli bo imel mladičke ali moram imeti valilnico ali je lahko brez.

PROSIM NA ZELO HITER ODGOVOR!!!

Jas bi vprašal. Pred kratkim sem si kupil mole.
mam bolj majhen akvarij in ribice se zadržujejo zgoraj in na sredini ali je to vredu?
kako ugotoviti kateri je samec in katera samica?
kako bi ugotovil ali bo samica mela majhne ribice ?
pa koliko jih lahko hranim?

New Report

Close