Najdi forum

Razmišljanje

Pismo, ki je prispelo na naslov Društva:

Razmišljanje

Za moje težave, ki jih imam celo življenje, sem si sama dala diagnozo nemirne noge, kronična utrujenost in mišično živčno oboljenje. Za močen sindrom nemirnih nog imam tablete mirapexin, ki mi skoraj 100% pomagajo, in že po prvih dveh tabletah se mi je stanje,lahko rečem za vse počutje, ne samo za nemirne noge, odlično izboljšalo. Prej sem mislila, da ne živim na zemlji, na tem svetu, ampak nekje nad zemljo, in ker ni bilo nobene zdravstvene pomoči, sem že sprejela po tihem, da počasi umiram. Hvala bogu, mirapexinu, po dveh dneh jemanja sem na novo zaživela, postala dobre volje, spala, občutek, da sem na zemlji, in da se mi še ljubi kaj narediti. Sedaj pa po 4 letih jemanja imam občutek, tisti zoprni, da se mi nič ne ljubi, da se mi ne ljubi niti misliti, premikati, kar pa je najbolj zanimivo, da se najbolje počutim, če nič ne delam, če lenarim in ležim, delo mi smrdi, ampak hodim pa rada in za to si vzamem čas.

Težave celega življenja (stara sem 75 let). Že kot otrok ali najstnica sem imela včasih nespečnost, mnogo brcala, če sem zadremala za 2 minuti, sem bila zopet spočita. Imela sem težke noge, jih vlekla za seboj, v službi so mi rekli, da hodim kot megla. Kasneje je bilo obdobje,da sem kar naprej spala in počivala, tudi na obisku. Kasneje pa nekaj let sem spala samo po dve uri ali pa dvakrat po dve uri. Pa niti nisem bila tako hudo zmatrana. Lahko rečem, da 3 letni otrok naredi več, kot jaz. Še marsikaj je bilo, a sem pozabila. Ja še nekaj, ko sem hodila na jogo, sem imela velike težave in sem bila vsak teden pri zdravnici, kasneje sem ugotovila, da mi je škodila asana – kobra, zato sem prenehala. Ugotovila sem, da rabim rahla razgibavanja, nežno večkrat na dan, kajti vsak gib je fizioterapiaja. Močna, pretirana razgibavanja mi škodijo za več tednov.

Zdravila sem se z raznimi zdravili, s telovadbo in s fizioterapijo, akupunkturo, z raznimi mazili.

Danes si pa pomagam, poleg s pozitivnimi mislimi, miselnimi vajami , pomagala mi je limfna masaža, zato sem jo kupila (vendar včasih mi je zoprna), masažna blazina masažer Shiatsu (EUR 260.00), ki pa je precej agresivna in jo uporabljam že 2 meseca (s prekinitvami), mislim, da prekrvavi mišice, imam pa manj težav z odvajanjem vode in blata. Za preizkus sem se začela mazati dvakrat z rastinom, to je mazilo, ki ga uporabljam že 50 let, ublaži bolečine in zdravi skoraj vse: opekline, (huda opeklina pri mojem sinu – rastin mrzel obkladek,- rastin – mrzel obkladek cca eno uro – na koži se mu ne pozna, kje je bila opeklina), udarce, odrgnine, rane, vendar ne mazati po rani ampak okoli rane, plavi noht oziroma poškodovani noht (meni se sploh ne pozna, kje sta nova nohta, in ni mi bilo treba v bolnico odstraniti poškodovani noht, sem pa ga mazala večkrat na dan, odstrani tudi bradavice) itd. V glavnem v začetku se mažem zelo pogosto – po občutku. Zanimivo pa je, da to mazilo je na tržišču več kot 50 let, brez reklame. Sedaj pa bom še ugotovila, kako pomaga pri trdih mišicah na nogi.
LP, A… D…

Spoštovani, hvala za Vaše izkušnje!
Lahko si preberete članek tukaj:

Še se oglasite!

LP, Veronika

New Report

Close