Razmišljam o Plutu
Speedy, če jim tako zavidaš….vsak ima možnost priti v zapor.
Itak so ti že drugi povedali, vzamemo jim svobodo, dobijo etiketo tudi za v bodoče, jaz mislim, da je to čisto dovolj. Mislim, da bi jim morali omogočiti bolj spodbudno okolje, kako naj se rehabilitirani vrnejo, če jih nekdo nonstop ponižuje, živijo v luknji ob vodi in kruhu, delajo zastonj itd.
Najbrž so zločinci (v večini) postali, ker nekaj v njihovem okolju močno ni bilo v redu, mislim, da imajo v zaporu lepo priložnost, da spremenijo, kar se spremeniti sploh da, ne pa da jih mi porinemo le zato tja, da se jim maščujemo, in da smo vsaj tistih nekaj let varni pred njimi, leta pa, kot vemo hitro minejo, in če ljudje pridejo ven z še več agresije in potlačene jeze in z nekaj na novo priučenih fint kako krasti/posiljevati/ubijati, potem je kot je…povratniki in vse to.
Dvomim, da obstaja en sam kaznjenec, ki je v zaporu zato, ker si je želel treh obrokov dnevno in tople postelje.
—
Zagotovo je na Povšetovi kakšen klošar.
Vsake toliko časa kaj ukrade, da ga malo zaprejo, pa je.
Ma ja, tako za kakšen dan ali dva ga dajo v pripor, da se malo skup spravi pa pridobi kakšno kilo. Sploh pa zaradi toplega obroka jim več ni treba v zapor lesti, saj imajo zastonj kosila nekje v Ljubljani, pa tudi prenočišča, samo spat lahko pridejo šele ob osmih zvečer.
Ma se mi smilš k ti ga je djuro uguro.
Forum je zaprt za komentiranje.