Najdi forum

razmišljam o njih

Jaz sem nekje spodaj napisala, da sem imela fanta narkomana. sedaj je res čisto konec med nama. ostaja mi pa nek strah. ne vem kaj je to, samo nečesa me je strah. tako, ko se spomnim nanj me postane strah. tega se ne morem znebiti. mogoče rabim več časa.
ko sem bila z njim sem spoznala tudi njegove prijatelje, vsi so bili narkomani. in še sedaj mislim na njih. ne morem si izbiti iz glave enega fanta, ki je zadet ležal na postelji in mi rekel naj si ne zaj… življenja. njega se najbolj spomnim. videla sem ga samo enkrat. leto dni starejši je bil od mene. zakaj mi je to rekel? kot da on ima že uničeno življenje in mu ni več pomoči. pa tudi kamor sem prišla (k narkomanom), sem zmeraj bila nekaj najlepšega, najboljšega in vsi so mi govorili naj pazim na sebe. zakaj, se sprašujem. zakaj mi je fant zmeraj govoril, da jaz se ne smem začet drogirat, on pa ni hotel nehat?
rada bi razumela njihovo razmišljanje pa ne morem. ne morem razumet zakaj lažejo, da so odvisni. kaj s tem pridobijo?

ja zato k ne morjo iz tega vn,pa teb želijo vse dobr da nebi tko končala k oni,k to je odvisnost in se težko rešiš..

mene tud še prime da bi kašno drogo vzel,sploh marihuano al pa lsd.

pa sm že dobro polovico leta čist.

mogoče bi rabu svetovalko za to.

dons naprimer sm mel spet željo da bi se ga zadel,pogledal sem ven sneg,vse se mi je zdlo tko bedno in..

prov hotu sm se ga spet zadet.

ja pa zakaj bi se kr zadel, če sneg pada? kaj bo pol bolš, če boš zadet? a ti sploh veš kakšen zgledaš, ko si zadet? men je fant enkrat reku, da ene ženske ne more videt, ko je zadeta, ker je tako grda takrat. ampak sej je bil on isti, ko je bil zadet. mene ga je blo včasih tud strah pogledat v tiste steklene oči.
zakaj ne greš rajši kej drugega delat, kar rad delaš. jst nočem da se greš zadet.

lej njihovo razmišljanje je:

droga je pomembna za moje življenje.znjo se dobro počutim.brez nje trenutno ne morem.skušal se bom odvadit.brez droge bom umrl.in stem seveda vsa odlašanja z prenehanjem k ne morš k si enkrat not.

ni težko razumet,če stvar pogledaš s strani odvisnosti.

mislim da boš mogla pozabit preteklost.ni ti vseeno za njih,to razumem.ampak za zdravljenje se morjo odločt oni sami.

niti mi ni važno kakšn sm k se sprejemam tazga kakršn sm.bl me mika tist joint ki bi ga pržgal po dolgm cajt in bi na vse probleme naenkrat gledal z viška.ampak ne bom prižgal.to k sm dons doživu mi bo kot poduk da še nisem opravil z odvisnostjo kljub kar dolgi abstinenci.sm mislu da je že vse skup mim.pa ni..še pride za tabo,takrt se morš znat upret.

Tebi hočejo samo dobro, oni sami so pa že toliko pod vplivom droge, da ne znajo nehat..
Ti sama ne moreš naredit nič, če bi kdo od njih hotel na zdravljenje, bi se odločil on sam..
Praviš “ne morem razumet zakaj lažejo, da so odvisni”. Lažejo? Mislim, da ne..

ja zatrjevali so da oni tega ne dalajo pa so se skoraj pred mano zadevali. ali pa so rekli, da se je nekdo napil, ko ni nič mogel.

astrid girl,
jaz mislim, da si ti že s tem ko si ostala clean med vsemi njimi, pokazala da obstaja tudi življenje brez drog – da je MOGOČE.
Verjamem, da ful premišljuješ o njih, ampak mislim, da si svoje naredila. Sigurno vejo, da če bi rabili pomoč pri iskanju komune, ali podporo da bi jim kdo svetoval, pomagal najti strokovno / zdravstveno pomoč, ali jim nuditi podporo na psihičnem in čustvenem nivoju, da se lahko ZANESEJO NATE.
Kolikor sem brala tvoje prispevke sem dobila tak občutek. Da bi jim pomagala – če bi te kdo prosil. Predvsem pa bivšemu fantu. Pa sej si kar predstavljam kaj vse si morala dati čez in koliko si se trudila.
Mislim, da je že to, da vejo oz. da si jim dala vedeti, da bi jim pomagala vse kar lahko ti narediš za njih.

Vse ostalo je odvisno od njih.
Ti pa uživaj v življenju. Mislim, da je čas da se začneš ukvarjati s sabo-samo s sabo.
Vem pa da je težko gledati nekoga, ki ga ljubiš, on si pa pred tvojimi očmi uničuje življenje.Ampak ker ga ne moreš prisliliti, da sprejme tvojo pomoč, raje poglej stran. vsaj za nekaj časa.

mala astrid:) kako si kaj? zdele sm pr friendu…sam full ne morm pisat tule. se bom še javu….
je pa lepo videt da ti še vedno ni vseeno. res:)

veliko mladih je ki propadajo ja….

lepo se mej mala, dej mi mail tu napiš, ti bom link sendu od moje slike če češ….jst bi tud tvojo mel , če jo maš, sam da vidim kak kj zgledaš ne. me res zanima. drgač se pa lepo mej
sjeos mala

seat

Astrid kaj si ti tako obsedena s odvisniki? Po tvojih sporočilih sklepam, da se malo preveč in brez smisla ukvarjaš s to problematiko.

saj se tudi sama sprašujem, če sem obsedena ali zakaj enostavno ne pozabim na vse.
ampak, če pomislim na sebe, če bi se jaz drogirala pa upam da bi imela vsaj eno osebo, ki bi me hotla rešit ven iz tega, ki bi prenašala moje laži in izkoriščanja.
zdi se mi krivično od mene, da sem fanta, ki sva bila včasih skupaj pustila za sabo v tistem dreku.
počutim se krivo, krivo, krivo, ker takrat nisem nič naredila prav, ker sem raje verjela njegovim lažem, ker je bilo tako lažje.
po drugi strani pa si govorim, da ve da me lahko pokliče, če hoče nehat in tudi njegovim staršem sem rekla, da me lahko pokličejo, če rabijo pomoč.
pač me skozi spremlja občutek krivde.

pa tudi ne vem zakaj se večina izogiba narkomanov. v bistvu je to najbrž še najlažje.
meni se zdi, da je na svetu dosti ljudi, ki so izkoriščevalski in lažnivi brez droge, narkomane pa take naredi droga.

tisto ko si napisala da narkomane take naredi droga je delno res. drugo kar jih nardi take je še odvisnost, za kar droga sama ni kriva ampak vsak posameznik ker se v to spusti. ti morš vedt sam to da ni kriv niti tvoj fant, še manj pa ti. kriva je bla odvisnost od droge. brezveze da se zdej počutiš krivo, čeprav je lepo če se malo pozanimaš kako zdej s tvojim bivšim je. ga obiščeš itn.. seveda če se ti to zdi varno. če se ti ne, ga samo poklič.. po občutku. ne smeš si pa očitat stvari ki nimajo s teboj nobene veze, ker je to fantov osebni problem in ga namesto njega ti ne moreš rešit

ja mogoče ga bom pa res kaj obiskala, da vidim kako je z njim.

kako gre tebi?

jz drog ne jemljem 9 mescov tud pit sm nehu kdaj pa kdaj vzamem kako pomirjevalo in začenjam s kvt drgač pa nč posebnega lp

kak lepo….sploh drugi stavek. lepo razmišljaš, pa nočem nič stem rečt, sam lepo.
fajn se mej

jaz sem delno še zmeri odvisen od alkohola, na dva tedna se ga morem napit ker me enostavno popade neka stiska in takrat ne morem brez. ne rečem dva tedna ni velik, ampak glede na moj problem z anksioznostjo in depresijo takrat delno pomaga. kurc pa antidepresivi bi še v večjo pizdarijo padu, ne predstavljam si tistga prvega mesca ker so začetni simptomi ubijalski in ne vem kako bi blo z mano, ker si slabšga stanja od zdej enostavno nočem privoščit pa nej bo sam tist mesec ja pa ne. ne upam si z zdravili začet. tud na ganjo še kdaj pa kdaj pomislm sam tist ni panike, ker sm že skor cel let clean.

a se ti tud drogiraš astrid, oziroma a si kdaj jemala kašne droge?

jst tud kadim ne pa alkohola tud ne maram. pa tud k sm se družla stemi narkomani nisem niti enkrat pomislila da bi jst tud kej probala. jst sm zmer sam hotla da moj fant neha. sam na to sm mislila. so se pa drugi bali zame da ne bi začela še jst, sam jst se nisem spomnila na to.
a si si ti kkakšno pomoč poiskal, al kar sam vstrajaš pri tem? pa tud za alkohol boš mogu najt rešitev, sej se ne moreš cel življeneje vsake 14 dni napit. a ni tko?

ma kje pa nej začnem? človek jst mam depresijo to ni kr tko.. kaj nj nrdim? poln nekih tehnik je da bi ti pa kdo konkretno povedu kaj nej nrdim da bi depresijo uniču in si spedenu lajf pa ne. neka brezglava, brezvezna razmišljanja majo v katera se ovijajo, nek beden perfekcionizem. da bi mi pa nekdo konkretno povedu to pa to nared da boš začeu delat in uničvat svojo depro pa ne. pa ne mi bluzit o alkoholu kr sam predobr vem čemu je pr men vzrok in čemu je tud pr drogah bil. to je krneki. jezen sem:(

Zato ti je to reku ker nimaš se za kej zadet,eni pa pač mamo in meni je to oddih od šole in konca 9 razreda.Sploh pa rad kadim,pa alkohol mi je zlo blizu.

New Report

Close