razmik simfize?
Lepo pozdravljeni,
prosila bi vas za mnenje glede bolečin v sramni kosti oz. njeni okolici. Bolečine v sramni kosti so se mi pojavile nekje v 20 tednu nosečnosti, potem so izzvenele in se ponovno pojavile proti koncu nosečnosti. Zaradi tega sem bolj “smešno” hodila, pri hoji je bila prisotna tudi bolečina, vendar ne prehudo, tako da sem še vedno lahko hodila na sprehode, tudi v hrib.
Problem je, da bolečina v sramni kosti (zadnje čase po hitri hoji v hrib pa v dimljah) še kar vztraja, po tudi sedaj, 6 mesecev po porodu, ki je bil induciran 6 dni čez rok in po 4 urah “neodpiranja” končan s CR. Punčka je bila težka 4100g.
Ali je mogoče da gre za razmik sramnih kosti? Simtomi so namreč bolečina ob hoji, vendar pa lahko stojim samo na eni nogi, s tem, da me če obremenim desno (torej, dvignem levo) špikne v predelu dimelj oz. kolka. Tako špikanje se pogosto pojavi, tudi med hojo po ravnem terenu. Kar naenkrat se pojavi bolečina v predelu stegna oz. dimelj (ter hkrati zadnjice?!?) in ob vsakem ponovnem koraku tako špikne, da v nogi “izgubim moč”.
Poskusila sem tudi vajo, da se leže na hrbtu s peto ene noge dotaknem kolena druge noge. Vajo lahko nardim, bolečina ni prehuda.
Zanima me torej vaše mnenje ali je glede na omenjene simptome mogoče da gre za razmik sramnih kosti ali ne? Kaj bi lahko bilo? Ali je mogoče da moram zgolj utrditi vezi, ki so nosile težo otroka?? Ali mogoče vkleščen živec?
Hvala za vaš čas in odgovor.