razmerje
Nina, po pravici povedano me je tvoja zgodba zelo razžalostila. Kaj bi dala, da bi lahko z enim nasvetom rešila vse tvoje težave!! Upam le, da boš svoje otroke vzgojila v duhu kontracepcije, malo manj naivnosti itd., da se ne bo zgodba ponovila!
Kako bi ti lahko svetovala?? Hmmm. Lepo bi bilo, ko bi ti pot prekrižal starejši moški, ločen ali vdovec, ki tudi ne bi imel nobene želje po dojenčkih, te vzel k sebi, ljubil takšno kot si in ljubil tvoje otroke. Ampak to je pravljica.
Resnično življenje pa drugačno! Zaljubljena si v 8 let mlajšega fanta (tudi jaz imam mlajšega, zato te popolnoma razumem). To samo po sebi ne bi bil noben problem, ampak kaj, ko bi on svoja dva otroka, ti pa komaj shajaš z razočaranjem tega, da sta bila tvoja dva prejšnja razmerja slaba; zaljubila si se, zanosila, mož/fant te je pustil samo z otroki. Logično, da se bojiš, da se ti ne bo zgodilo isto!
Kot prvo, ne imeti otrok nekomu drugemu na ljubo. To je brez veze. Zate bi bilo najbolje, da si nekaj časa sama in si urediš življenje po svoje. Če pa si močno želiš ostati s svojim sedanjim fantom, ga nekako “prisili”, da bo razumel tvojo situacijo, doumel tvoje strahove. Če te res močno ljubi, mu to ne bi smelo predstavljati nobenega problema. Če pa ne….potem pa je itak bolje, da gresta narazen.
ne vem, če sem ti kakorkoli pomagala, ampak upam, da se boš odločila (najbrž prvikrat v življenju) v svojo korist in korist tvojih otrok!
LP
maca
Moje mnenje je, da bi morali živeti skupaj. Meni je to, da se odrasli ljubijo ali pač imajo razmerje in ne živijo skupaj, povsem nerazumljivo; še sploh, če je govora o skupnih otrocih. Ali bo tudi takrat, ko boš imela z njim še dva otroka, hodil le na obisk? Sicer pa, kot so ti že svetovali – najprej vprašaj sebe, kaj želiš.
Draga Nina.
Ali si, ne glede na zapisano, srecna? Ce si, se ne obremenjuj z razliko v letih, uzivaj zivljenje, saj si si to zasluzila. Vse ostalo se bo samo po sebi uredilo.Brigita je pisal/pisala:
>
> Moje mnenje je, da bi morali ľiveti skupaj. Meni je to, da se
> odrasli ljubijo ali pač imajo razmerje in ne ľivijo skupaj,
> povsem nerazumljivo; ąe sploh, če je govora o skupnih
> otrocih. Ali bo tudi takrat, ko boą imela z njim ąe dva
> otroka, hodil le na obisk? Sicer pa, kot so ti ľe svetovali –
> najprej vpraąaj sebe, kaj ľelią.
Žal ne utegnem brati vsega, kar so ti napisali drugi, zato ti samo na kratko povem kaj jaz mislim o tem: POSKUSI!
Ne vem zakaj bi imela večjo možnost za neuspeh tvoja zveza, kot katera koli druga. Poznam pare, pri katerih je velika razlika v letih, pa ni važno lai je mljaši moški ali ženska, pa vse klapa. Eni pa gredo tudi narazen. Hja, pa gredo narazen tudi tisti, ki so v t.i. idealnih zvezah kar se tiče starosti (moški starejši 2-5 let). Kdo neki si je izmislil koliko naj bi bila partnerja stara, da bo zveza funkcionirala?
Ne oziraj se na folk, misli nase in na to, kar misliš da je zate (za vaju oba) dobro.
Veliko sreče!