Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? razmere v ljubljanski porodnišnici

razmere v ljubljanski porodnišnici

Že kar nekaj let je od takrat, ko sem rodila v ljubljanski porodnišnici.Dekleta, zanima me, kakšne so vaše izkušnje danes?Spet se mi namreč bliža porod.Lep pozdrav!Kaja

Kaja živjo!

Prvič sem v lj. porodnišnici rodila pred sedmimi leti in pol, drugič pa lani avgusta. Ob prvem otroku sem bila stara 20 let, tako da verjetno niti nisem znala pravilno reagirati na karkoli. V drugo pa sem se “pripravila”. Z železnim nasmehom in prijazno prošnjo na lep način dosežeš tisto, kar bi rad. Preverjeno. Do sester nisem bila nikoli nesramna ali jezikava (pa saj tudi prvič nisem bila), vedno pa zelo jasna, kaj bi rada. Še posebej sem bila uporna pri dojenju, saj mi pri prvem otroku ni uspelo. Vse so bile korektne, pretiranega sočutja pa nekako ne pričakuj. Saj ne, da ga ne bi hotele dati, samo predvidevam, da jim ga je že zdavnja “zmanjkalo”, saj so tudi one samo ljudje.

lp,
Nives

Pozdravljena Kaja.

Pri 29 letih sem marca letos prvič rodila v Ljubljanski porodnišnici. Nad osebjem v porodni sobi lahko rečem le najboljše. Rodila sem ponoči, otroka je porodila mlada pripravnica Eva, posteljico pa pripravnik. Babica, ki je vodila porod, mi je sproti razložila, kaj se dogaja. Sicer ne vem, kako je drugod in morda sem imela srečo, da sta bila pri porodu kar dva začetnika pod budnim nadzorstvom, a bili so zelo pozorni. Deležna sem bila tudi masaže križa in spodbudnih besed, ne le z moževe strani.

V sobi za otročnice pa je situacija precej drugačna. Tudi tu sem imela srečo, da smo se našle tri precej zahtevne in glasne prvorodke, ki smo sestre motile tudi ponoči. Pri dojenju pa dejansko nisi deležen pomoči, če res koga ne poznaš. Moja soseda Olga je prišla iz Krškega ravno zaradi tega, ker pozna babico. Dnevne sestre so zelo korektne, tiste, ki delajo popoldne in ponoči pa malo manj. Težava je v tem, da se strahovi in vse kar je lahko narobe, zgodi ponoči. In takrat (ker in če seveda nimaš pojma) res potrebuješ toplo in vzpodbudno besedo, ki pa je ni.

Pa še nekaj. Potrebno bi bilo odležati še kak dodatni dan v porodnišnici. Tretji dan domov je vsaj en dan prezgodaj. Zagotovo.

Toliko o mojih vtisih. Na splošno sem z doživetjem zadovoljna, mamnjka pa tisti ščepec pozornosti, ki v teh trenutkih največ pomeni.

Želim vam spontan kratek porod z lastnimi popadki.

Sandra.

Kaja zdravo!

No tudi jaz sem rodila pred 8 meseci , vendar ti žal ne znam opisati kako je bilo roditi v porodnišnici (prvič), to bom preizkusila v drugič . Upam, če me ne bo spet prehitelo.Lahko pohvalim samo sestre iz oddelka B drugo nadstropje.. Bile so res ( za mene ) zelo prijazne, včasih celo preveč, saj sta drugi dve mislili, da sem nevem kakšna boginija! Zato ma tudi mene zanima kakšne so sploh vaše izkušnje, glede poroda v porodnišnici. Ja ni kaj . Vedno je enkrat prvič!

Lep večer!
Brigita

Vsem trem dekletom se zahvaljujem, da so si vzele čas za odgovore na moje vprašanje.Mislim, da mi je kar malo lažje, ker iz odgovorov veje nek optimizem, zadovoljstvo, da se stvari le premikajo na bolje. Upajmo, da ne bo bolnišnica v Ljubljani v prihodnosti prijazna le otrokom, temveč tudi mamicam!Pa lep pozdrav!Kaja

Jaz sem rodila avgusta 2001 v Lj.
Takole bom strnila tole: raje bi šla še enkrat rodit, kot pa preziveti
5 dni tam gor pri zoprnih sestrah. Samo ena je bila odlična-zal.
Uhhh, če se zdaj spomnim, kar penasta postanem, resnicno.
One so za to delo plačane, če niso sposobne, naj si poiščejo drugo sluzbo.

New Report

Close