Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Razmak trebušnih mišic

Razmak trebušnih mišic

Pozdravljeni,

sem v 37. tednu nosečnosti. To je moja druga nosečnost in v tej nosečnosti so se mi trebušne mišice precej razmaknile. Ginekologinja pravi, da za 4 prste.
Seveda bi takšno stanje po porodu rada popravila, zato mi Prosim, svetujte , kako naj ravnam po porodu, se lahko takoj začnejo izvajati trebušnjaki oz. leže na hrbtu samo dvig trupa za 45°?

Hvala za pomoč in lep pozdrav

Pozdravljena!

Ne skrbite kako bo po porodu. Telo nam vedno pove, kaj je zanj dobro in kaj ne. Le poslušati ga je treba.

Mislim da je najbolje, da se mi javite po porodu. Veliko veselja vam želim!

Sem 9 mesecev po porodu – carski rez. Ostal mi je razmak mišic cca 3 cm, in je enak kot takoj po porodu, čeprav sem izvajala priporočene vaje. Ali lahko že izvajam klasične vaje za trebušne mišice in klasične trebušnjake? Kakšne vaje priporočate, da se ta razmak čim bolj popravi?

Pozdravljena!

Razmak se sčasoma popravi, nikoli več pa ni kot pred porodom. Nekje v dveh letih se razmak zoža.

Svetujem vam, da raje kot klasične trebušnjake delate vaje za globoke trebušne mišice in za trebušne mišice v položaju leže na trebuhu. Te vaje so
zelo učinkovite in funkcionalne.

New Report

Close