Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Razmak med zobmi

Razmak med zobmi

Spoštovani,
Upam, da sem vprašanje zastavila na pravem forumu.
Imam eno težavo, ki mi zadnje čase povzroča kar nekaj preglavic. Med spodnjimi zobmi imam precej velik razmak, kar me zelo moti. Razmak je posledica tega, da manjka en zob. Zobozdravnik pravi, da so se mi zobje lepo razporedili in da popravilo ne bo potrebno. Zame je ta razmak zelo moteč in sprašujem se, ali bi se ga dalo na kakšen način popraviti. Stara sem 19 let. Najlepša hvala za odgovor.

Tinka

Pozdravljena,
možnosti je veliko: lahko si zaprete presledke z ortodontijo, lahko se vam v presledke enostavno doda bel kompozitni material in se zobe tako razširi, ali pa se naredi na spodnje zobe porcelanske fasete (veneers). Kateri način je za vas najbolj primeren morate presoditi skupaj s svojim zobozdravnikom – vsak ima svoje prednosti in slabosti.
Veliko uspeha,
Andreja

lep pozdrav, stara sem 15 let in mam med zgornjima zoboma razmak, kar me precej moti. Zanima me kakšen aparat bi morala nositi (zvezdice,snemljivega)…tako da bi mi šli zobje prej skupaj 🙂 se že v naprej zahvaljujem za odgovor. drugače pa imam razmaka približno 2-3 mm .

Lp, Sabinaa

Pozdravljeni,

v poštev prideta tako snemni (npr. Invisalign) kot zvezdice. Najprej pa morate odstraniti vzrok razmika, sicer bo prišlo do ponovitve stanja, če ne bo retencija (=vzdrževanje doseženega rezultata z žičko ali opornico) stanja vsakodnevna in doživljenjska. Vzrok je običajno premočno narastišče zg. ustnice, kar se odpravi z manjšo operacijo (frenulotomija).
LP

hvala za odgovor, pozabila sem omeniti da sem imela nesrečo s kolesom in da imam na obeh zgornjih zobih delček umetnega. ali to vpliva kateri aparat dobim? ali so te omenjene operacije plačljive (koliko)?

Pozdravljeni,

načeloma ni problema, če je umetni del dobro pritrjen. Mislim, da je po 18. letu je taka operacija plačljiva.
LPA

New Report

Close