Najdi forum

zdravo,

malce sem prebirala vaša pisma in se odločila, da tudi jaz izlijem, kar me teži. S fantom sva skupaj 2 leti, v kratkem se nameravava tudi poročiti. Razumeva se super, zaenkrat živiva v podnajemniškem stanovanju, nameravava pa urediti stanovanje v hiši njegovih staršev. no, to je tudi travma v malem, saj je tast zelo gospodovalen človek in se zavedam, da bova skupaj zelo težko funkcionirala, ker si ne dovolim ukazovati…ampak o tem morda kdaj drugič…zanekrat sva na svojem in se nama ne mudi k njemu domov 🙂

problem, bolje rečeno, skrb mi je povzročila opazka moje mame. Fant zelo pogosto menja službe. Resda nikoli ne ostane na cesti, večinoma dobi delo za določen čas. AMPAK… ko se pogodba izteče, bi ga podjetje vzelo za nedoločen čas, on pa presedla na novo (no, res je, da vedno na bolje). Mami je ušlo, da morda ni sposoben opravljati dela, in zato preskakuje ter vedno začne “od začetka”, ko bi pa moral začeti s svojimi projekti, pa gre drugam. On pravi, da menja zato, ker noče v službi viseti po 10 in več ur (poleg še izredo študira) in išče službo, ki mu bo omogočala vzporeden študij. Mene pa zdaj rahlo skrbi…kaj če ima mama prav? kaj če bo nekega dne ostal doma in sploh ne bo hotel v službo (pri sosedovih sem videla primer) in se bo “pustil vzdrževati”. da ne bo izpadlo narobe… ne gre mi za to, da hočem da gara kot konj, da bom živela na veliki nogi..sploh ne. dejstvo pa je, da namerava urediti stanovanje in imeti otroka….za to pa je potreben tudi cekin.

prosim, pomagajte s svojimi razmisleki… ne vem niti, kako naj mu to predočim..kako naj mu povem, kaj me žre…nočem, da bi razumel narobe.

Draga Marjetica, najprej nasvet glede selitve k tastu. Če že v naprej veš, da je gospodovalen in da si ti trmasta, ptoem raje ostanita na svojem, saj je marsikomu zelo težko živeti pod isto streho, še posebno zato, ker imajo starejši ljudje radi občutek, da so še vedno živi in večina stvari naredijo iz razloga, da čutijo,d a jih še kdo upošteva, če meje ne zna biti, potem bo takšno življenje pod isto streho lahko tudi pekel in konča se z odhodom. Dokler gresta dva je še nekako znosno, če pa gre samo eden potem je veliko huje.

KAr se pa tiče fanta in njegovih menjav služ ter zakaj je temu tako, pa ej najbolje njega vprašati, kako si on predstavlja službo. Prosim pa te nekaj, nikar ne poslušaj drugih in ocenjevati na podlagi tega, kaj so naredili drugi. V ljubezni je tudi zaupanje in čas je da mu zaupaš, še posebno če načrtujeta skupno življenje. Če to dela zaradi tega, da lažje študira, potem je odlično, saj bi se z redno službo resnično lahko zakopal v delo in bi mu primanjkovalo časa za vse ostalo. Prav tako pa nisi povedala koliko sta stara, tako da bi težko pvoedal ali je čas, da si najde kakšno ali ne.

Vsekakor ga povprašaj, kako si on predstavlja skupno življenje in otroka in vse ostalo, še enkrat pa poudarjam, nikar ne puščaj nerešenih zadev za sabo. Če te muči to o njegovemu očetu mu povej, povej mu tudi kaj je rekla tvoja mama. Dva sta skupaj tudi zato, da si vse povesta in tako lažje premagujeta težave. Če pa eden noče povedati, kako naj pričakujemo, da bo drugi vedel, kaj si misli?

Življenje v dvoje, naj bi tudi bila sreča v dvoje.

Primož

Meni zgleda tvoj fant kar pogumen in razsoden, trudi se najt najboljšo izhodiščno pozicijo (a ni tud s tem povezano odgovorno načrtovanje družine) za svojo kariero, študira…

Z mamami je pa tko; ko bi vedle, koliko takih “bolh” spuščajo s svojimi pripombami, bi se jim za vedno odrekle. Ni mislila slabo, ampak če ti bo take stresala ko bosta imela otroke……… bo zeloooooooooo slabo.

LP tvojemu bodočemu možeku, pa odkrita bodi z njim, vprašaj ga, kako je zadovoljen v novi službi in kakšni se mu zdijo njegovi načrti za naprej….

New Report

Close