Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Razlog za prekinitev veze

Razlog za prekinitev veze

Nikoli nisem verjel, da bom kdaj s tako resnim namenom iskal mnenja drugih na forumu. Zdaj pa sem se znašel v situaciji, ki je ne morem obvladati.

Iskrenost mi je zelo pomembna. Danes mi je punca povedala, da jo je pred enim mesecem začel klicati en tip. Kasneje je tudi ona klicala njega. Pa sporočila itd. Ta tip se je zaljubil v njo in ji dvoril. Ona je bojda povedala, da noče imeti nič z njim, ker ljubi mene. A klicala sta še še vseeno. Ker ni hotel sprejeti prijateljstva, hotel je vseeno več, je stik z njim ta teden prekinila. Videla se nista niti enkrat, pravi. Morda ji je za verjeti, ne vem. Do prevare ni prišlo. Hudo me je prizadelo.

Vprašanje, naj zaradi tega prekinem vezo?

Bojim se prihodnosti, kajti zrušilo se je zaupanje oz. postalo jasno, da morda tokrat ni zneslo, a pomeni, da je odprta za druge. Tako vsaj razmišljam. Nekako mi je težko verjeti, da si je želela samo prijateljstva, brez da bi bilo vsaj malo nagnjenja k ideji o avanturi ali celo vezi. Verjamem, da nista nič imela, res, ampak ta situacija mi nekako daje vedeti, da morda bo (s kakim drugim) prišlo do tega. Jasno, garancije ni nikjer, a ni to znak, ki se zelo nagiba v to smer?

Z mano je bojda srečna. Zelo, celo, pravi.

Malo si naiven, ne?

Ni bilo tako, kot pravi tvoja ženska, zagotovo je bilo še kaj več.

Vprašaj se, zakaj ti, konec koncev punca to sploh pripoveduje. Ko si to slišal, si bil hudo prizadet. zakaj ti je sploh povedala, zakaj , če res ni bilo nič, ni raje vsega zamolčala?

Prizadeti te je hotela. Hotela, ti je dati vedeti, da ji tvoja zveza počasi najeda. Izbrala si je enega od bolj finih načinov. Lahko bi ti npr rekla, da te je prevarala. Ampak ne, tako dalečn ni šla, rekla je samo, da je imela “nekakšne stike”.

Hoče ti dati vedeti, da v zvezi ni zadovoljna. Ko ti je povedala za stike, ti je na zelo pomenljiv način sporočila, da je dovzetna tudi za druge moške.

pa sej to so praktično vse ženske, kaj bi si lagali. vezane ali ne, vse ženske zanimajo tudi drugi tipi.

V glavnem, v vajini zvezi nekaj hudo škripa. Kaj, to pa jaz ne vem, boš verejtno sam vedel.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

ja po moje ma Spider kr prav

Čeprav je iskrenost zelo pomembna je prav, da ljudje včasih kakšno stvar zamolčimo. Ker s tem naredimo preveč škode.
Pač punci je ugajalo malo flirta in si morda ni mislila, da bo prišlo tako daleč. In ko je zagustilo je prekinila. Pohvalno.
Ampak ne vidim smisla, zakaj ti je povedala? Ker glede na to, da nič ni bilo, te je brez potrebe prizadela. Razen, če morda misli, da tip še vedno ne bo dal miru in bo ona slej ko prej v situaciji, ko bi Ti izvedel in bi potem vse skupaj veliko drugače izgledalo?

Zdaj je kar je. Zaupala se ti je in mislim, da ni razloga za skrb.

Ne glede na to – ljudje nikoli ne moremo predvidet v kakšni situaciji se bomo znašli in kdaj nam bo na poti čez življenje pot presekal nekdo, ki nam bo zmešal štrene.
Če bi mislili na to, se nikoli ne bi vezali na eno osebo.
Zaupaj samo, da bo vedno tako prisebna in bo znala postavit mejo kje se neha.
In če si Ti tisti, s katerim je srečna – potem bodi srečen tudi ti!!

LP

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti želje uresničile.

Tud jaz mislim, da ji je pač ugajalo,da se nekdo vrti okoli nje, vsakemu izmed nas paše, če vemo, da si nas nekdo želi.
Ampak, če nič ni bilo, zakaj je povedala. Ker res; nekatere stvari,ki v bistvu samo prizadenejo, je boljše zamolčat. Zakaj je spregovorila. Morda ti je hotela sporočit, da potrebuje več pozornosti. Iz tvoje strani! Da ne potrebuje drugega moškega, temveč tebe! Kajti morda s tem res ni nič imela, lahko pa, da bo prišel nekdo, s katerim se bo pregrešila, če od tebe ne bo dobila tega, kar potrebuje.
Jaz sicer ne verjamem več najbolj v poštenost ljudi in v zvetobo, ampak vseeno ne bom takoj rekla, da ti laže in da je kaj imela z njim. Ker imam vseeno občutek, da ni imela, ampak vseeno je to, da ti je povedala, sporočilo, da med vama škriplje.
Kaj boš storil, je odvisno od tebe, nihče ti ne more rečt, kaj naredi. Sam pri sebi moraš razmislit, ali boš lahko to razočaranje, bolečino prebolel, ali ji boš lahko sčasoma spet zaupal…
Mislim pa, da je vredno vsaj probat, nisem človek, ki kar vrže puško v koruzo. Evo, kaj bi jaz: vsedi se z njo, ji povej, da te je to zelo prizadelo in da bi rad vedel, kako se počuti ona ob vsem tem. Da jo razumeš, da ji je ugajala pozornost, da razumeš, da ti je to zamolčala ampak zakaj ti je zdaj vendarle povedala. Pogovori se z njo, postavi ji vprašanja, ki te zanimajo in njej daj možnost, da ti pove, kaj jo muči, ker zagotovo nekaj!
Vso srečo!

Ajaaaa… Ma saj vsaki tu in tam “paše” da ji še kdo, poleg partnerja pove, da je lepa in pametna in… jo po malem osvaja. No, flirta. In čisto normalno je, da se (večina) punc to “igrico” tudi igra. Do neke meje sevda – razen, če ji res ne gre za varanje in je pripravljena na več.

Ne vidim problema… Punci je ugajalo, da ji še nekdo pove, da je poželjiva… In je pač malo flirtala. V tem ni nič slabega (celo dobro za samozavest, če tako gledaš). Ko pa je prišlo vse skupaj do meje, ki je ni bila pripravljena prestopiti (varanje), je odnehala. Prekinila stike. Logično posledično.

In zakaj je povedala tebi? Ker jo je to pač morilo, ker ji ni dalo miru, morda se je celo počutila “krivo”, da se je fant v njo zaljubil… Ali pa je imela “slabo vest”. In kaj je tu narobe? Pojma nimam – kar se mene tiče: prav nič. Povedala je tebi, ker ti zaupa in ker si v partnerstvu pač deliš vse lepe in slabe trenutnke, vse kar te mori in vse kar si želiš. Bi si naj… In se je torej obrnila na tebe. Morda se ti je na nek način hotela “opravičiti”.

Pardon… Ampak res ne vem, zakaj bi zaradi tega izgubil zaupanje v njo… Res ne. Saj je vendar pokazala, da ti take zadeve raje zaupa in pove, kot je bilo, kot pa da sam nekje od tretje osebe izveš in iz nedolžnega flirta narediš celo limonado. Ali pa da si pod temi klici, sms-i… predstavljaš kaj napačnega. Ona je za moje pojme s tem pokazala, da se nimaš česa bat: da varala ne bi in da ima morda tudi kanček slabe vesti zaradi nedolžnega flirta. In za to nekoga zapustiti… Ne vem no…

j.j. tole je ful bedno. Upam, da na podlagi zgornjih postov ne bos naredu kake neumnosti in tezil punci.

Glej, jst sem mel ze 3 dolgorocne veze in ves kaj? Tisto kar sem mislu da vem o zenskah po prvi vezi, se je v drugi obrnilo na glavo, v tretji pa se na bok…

skratka zenske so cudna bitja (tko kot tut mi), kar je za eno obupno hlastanje po pozornosti, je za drugo navaden telefonski klic…

tvoja situacija je sicer ful cudna, ampak kaj vec kot to da s pogovorom razresis svoje dvome ne mors nardit. vsekakor se mi zdi bedno bezat iz te veze, ker vse, ampak res vse punce se pogovarjajo s tipi po telefonu. verjem…

ne se obremenjevat z malenkostmi, zivlenje je prekratko za to…

Spider, sam sem pomislil na to, verjemi, da sem naiven. Dejstvo je, in v to ne dvomim niti malo, da me zagotovo ni hotela prizadeti. Ve, da ne prenesem laži, izpovedala se mi je v solzah, prisegala na vse (vem, vem, naivnost) in naposled dejala, da brez mene ne more biti (vem, vem, patetično, ameriški film). Da mi je to sploh povedala, je bil razlog, ker sem opazil spremembo, bilo je kreganja, prišlo je tako daleč, da sem rekel, da se ne mislim več truditi, ker sem se dovolj.. Ko je videla, da mislim resno, je povedala to. Jasno, vrgla mi je kost, ki je malce kočljiva, a vendarle manj kot to, da se je porivala z drugim, saj ji je jasno, da bi jo potemtakem pustil (meni ni povsem jasno, opažam). Rekel sem ji, da ne morem več (malo prej). Morda je edina možnost to, da mi pove vse, vse in vse, da razmislim in se morda odločim za nov začetek (vem, ni najbolj originalna finta, a punca je mlada, morda bi vžgalo), sicer se tukaj vse konča. Verjamem ji, da me ni prevarala. Res pa je, da to tudi hočem verjeti.
Ljubezen zna biti huda reč.

Pozdrav!

Ne vem, meni se zdi, da malo pretiravaš…..če se ti zdi, da je to “to” bi ji prvič lahko odpustil neljubi dogodek. Moje mnenje.

Pretiravaš 100 na uro!

Popolnoma te razumem, ker sem bila sama v isti godlji. Tudi moj fant mi je priznal, da je imel stike po telefonu z žensko, ki mu je bila fizično všeč. Nekajkrat sta se videla. Rekel je celo, da bi bil takoj z njo če ne bi bilo mene…
In kaj naj si jaz mislim??? Logično da sem na začetku znorela, ni mi bilo vseeno. Tudi on naj ne bi imel kaj z njo, kolikor mi je zatrjeval… včasih cele noči ne spim toliko mislim ali je bilo kaj ali ne… Full sem postala ljubosumna za vsako malenkost, ni več isto med nama kot je bilo…
In res se mi zdi, morda neopravičeno, da naslednjič se pa lahko kaj hujšega zgodi… Dejstvo je samo da danes lahko le redko komu še zaupaš.

Ta ženska je labilna oseba in zato je nasedla nekomu, ki ji sadi rožice. Problem je, da je težko najti drugačno. Postavi ji ultimat: nikoli ne sme dvigniti telefona če kliče, nikoli ga klicati, nikoli prebrati njegovega SMS (izbrisati ga predno prebere kaj je napisano). En kiks je dovolj za adijo. Če se tega ne more držati jo pošl v 3 PM.

Pomeni: “Če se ne boš zame tako potrudil, kot želim, me bo dobil nekdo drug.” Torej, pozanimaj se, kakšne vrste pozornost želi. Seveda, na diplomatski način, kot znaš :).

Eh, lepo te je potegnila. Najprej nekaj štosov, ko je bilo pa prevroče pa v jok…

Pripravila te je do te mere da boš postal ljubosumen, ona pa zaradi tega očitka sčasoma naredila konec veze. Saj konec koncev že ima kam presedlati….

Odločitev pa je itak tvoja !

Mene pa samo zanima kako hudiča je ta tip prišel do njene številke in kje sta se spoznala, če se, ko praviš, nista videla niti enkrat. A mu je številka njena z neba padla al kako? Ne vem no, ne razumem, a kar kepega dne jo je začel klicati nek tip, ki ga ni poznala in ona ga je klicala nazaj. Pa a tip se je po telefonu zaljubil vanjo in potem sta za en teden v bistvu prekinila telefonsko pogovarjanje. Ja, res ne razumem!

se strinjam.
sama sem se pred parimi leti znasla v podobni situaciji. kot tvoja punca. zacelo se je tako pocasi, da mi sploh ni potegnilo, da gre dejansko za flirt. rahlo pogostejsa srecanja.. kao nakljucna.. na faxu.. na zurih, potem pocasi kak sms vec, cez par mesecev daljsi telefonski pogovori… cela zadeva je funkcionirala kot neko boljse prijateljstvo. dozdevalo se mi je, da sem fantu vsec. na case.
potem pride tista zajebancija. rahlo zbadanje, dvoumno namigovanje.. na sex, ali pa tudi ne… kompliment, ali pa tudi ne… in potem se mi je veckrat zazdelo, da sem mu vsec. pa bi bilo malce hecno prekiniti vse tel. pogovore, srecavanja… ce je do sedaj vse dobro klapalo. pa tudi vsec mi je bilo vse skupaj. neskodljivo. zabavno. da se razumemo, ni mi bil vsec tip kot tip. vsec mi je bil obcutek.
takrat sem se s tem fantom pogovorila, mu povedala, da so dolocene besede, namigovanja malo cez mejo. da me vcasih zmede. mogoce se je ohladil, mogoce me je razumel. glavno je, da sva sedaj fajn kolega. tisto kar je bilo cez mejo, je ponehalo.
in tudi jaz sem povedala svojemu fantu. ne prej, ko se je dogajalo. ker nisem bila prepricana ce so stvari res take, kot si jih obcasno, mogoce, samo domisljam. nisem hotela delati stale po nepotrebnem. ko pa sem razcistila z unim tipom pa mi je bilo pomembno, da za to ve tudi moj fant.
moj fant je malo drugacen od tebe. njemu se je zdelo hecno.

ce v vajini zvezi nekaj skripa, to gotovo ni samo zato, ker se je sla, karkoli se je ze sla, s tem tipom. mislim, da velik del “krivde” nosis tudi ti. ker ji ne zaupas. in ker ji nisi zaupal tudi prej. mogoce si samo ljubosumen in se bojis,da bo sla. nisi dovolj siguren vase? da se razumeva, ne predalckam te. tvoje dojemanje njenih dejanj je v tem primeru odvisno od tvoje samopodobe in od tvojih prejsnjih izkusenj.

sicer jo pa ti bolj poznas kot mi. ti ves, ce ji lahko zaupas.

srecno

A.

Ce ji ne zaupas, potem je itak vse skupaj brez veze. Pa saj ti je povedala, kako je bilo. Ce je povedala resnico, mislim, da lahko stvar pozabis, saj je sama ustavila zadevo, ko so se stvari zakomplicirale. Če pa laže, se ti bo pa prej ali slej pokazalo. Good luck!

Pazi, da ne boš naredil kaj nepremišljenega – neumnst, saj so tvoji strahovi po vsej verjetnosti odveč, ni pa nujno. S časoma ti bo kmalu vse jasno, situacija se bo razjasnila, predvsem pa ne drezaj preveč vanjo in ne bodi preveč ljubosumen. Malce ljubosumnosti pa ne škodi, ženske imajo rade to, da vejo da so zanimive.
Midva z mojo predrago si v glavnem vse poveva, tudi to, če je kdo komu všeč, dober, seksi,….. in če bi z njim/njo in razne “packarije” pa zaradi tega nobeden ni pretirano ljubosumen. Ko enkrat človeka poznaš dobro, veš, kdaj govori resnico in kdaj je iskren, pa tudi kdaj nekaj skriva. Včasih pa je potrebno napake tudi odpustiti, seveda če niso prepogoste.

Ključno vprašanje je: zakaj ti ga ni omenila že čisto na začetku njunega spoznavanja? Se vidi, da jo imaš rad, sicer malo pretiravaš zdaj s tem (morda pa po drugi strani tudi ne), ampak zaupaš ji pa tudi ne. Moraš se sam odločit, če ji boš še lahko zaupal, zganjal manj paranoje ali pa si morda poiskal tako, ki bo imela iskrenost na tvoji ravni.

Ti jo hočeš posedovati do mere, ko ne sme biti več nikomur všeč, kar je naravnost smešno in se z nikomer pogovarjati. Delaš se tako užaljenega, kot da bi te prevarala. Res je boljše, da jo pustiš. Boljše zanjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close