Najdi forum

Lep pozdrav

mene zanima kakšna je razlika med duševnim in psihičnim zdravjem?

kateri bolnik najde pomoč pri vas? Slišal sem, da se ukvarjate z rehabilitacijo po zdravljenju. Pravzaprav me zanima, pri katerih vrstah bolezni in motenj nam lahko pomagate.

hvala

jože

Jože!

Kadar govorimo o duševnem zdravju ali psihičnem zdravju govorimo o istih stvareh. Res je, da različni izrazi ponavadi ljudi samo zmedejo.

Na Šentu se ukvarjamo s psihosocialno rehabilitacijo oseb s težavami v duševnem zdravju. K nam prihajajo ljudje, ki so že obiskali psihiatra ali bili v psihiatrični bolnici ali pa tisti, ki imajo trenutne težave, so v krizi (ker so izgubili partnerja, službo, …) Na Šentu imamo več programov – Dnevni center, stanovanjske skupine, zaposlovanje, izobraževanje, zagovorništvo, Forum svojcev, Organizacija okroglih miz. Imamo tudi svoj časopis in internetno stran http://sent-si.org.

Pri katerih motnjah in boleznih lahko pomagamo?
Pomagamo pri vseh vrstah težav, ki jih imajo ljudje zaradi posledic duševne bolezni (brezposelnost, ko ljudje nimajo prijateljev, se slabo znajdejo pri urejanju uradnih zadev, pravne težave, kadar težko navezujejo stike, se ne znajo pogovarjati, pomagamo pisati prošnje, jim nudimo bivanje, in še marsikaj) Vse te težave niso vezane na specifično bolezen (shizofrenija, depresija, različne druge vrste psihoze,…) pač pa se lahko primerijo tudi ljudem, ki sicer nimajo hudih težav v duševnem zdravju.

Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva in je tako odprto vsem, ki potrebujejo pomoč na področju skrbi za duševno zdravje.

Če vas zanima še kaj – bolj podrobno pa me kar vprašajte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close