Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Razlika med zdravili

Razlika med zdravili

Spoštovani,
ukvarjam se aktivno z športom in imam blago astmo, kar se kaže z problemi samo ob naporih. Enkrat na leto grem na pregled k pumologu.
Prejemam zdravila Alvesco 160 in samo po potrebi Ventolin. V času cvetenja spomladi pa sem prejemala še Avamis.

Ko sem bila letos na pregledu in dobila recepte, sem šele v lekarni opazila dami je zdravnica (nadomeščala je mojo) predpisala tablete Aerius, do sedaj pa sem imela Avamis(sprej za nos).

Aerius so tabletke. Mene sedaj zanima, ali bo ta Aerius tudi uredu, ker imam pomisleke da bi mi povzročali zaspanost, kar pa na tekmah kjer tekmujem v eksplozivnem športu ne bi bilo uredu!

Prosim vas če mi napišete razliko med tema dvema zdraviloma, najbolj v smislu stranskih učinkov na šport.

Hvala vam lepa in lep pozdrav!

Spoštovani,
če ste bila do sedaj zadovoljna z jemanjem Avamysa, bi predlagal, da tudi letos to prejemate. Avamys je močno zdravilo, ki deluje na simptome nosu. Aerius pa je malo šibkejše zdravilo, ki je sicer bolj elegantno za jemati, deluje tudi na morebiten srbež oči, je pa manj močno glede nosu. Predvsem ne deluje na simptom mašenja nosu.
Sicer Aerius ne dela zaspanosti.

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close