Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Razlika med profitnim in neprofitnim stanovanjem

Razlika med profitnim in neprofitnim stanovanjem

Zivjo!

Berem vas redno, toda nikoli ne pisem. Obicajno namrec dobim vse odgovore na svoja vprasanja preko postov drugih.

Tokrat pa se na vas obracam s prosnjo, da mi razlozite razliko med profitnim in neprofitnim stanovanjem. Ter ce prides do njega, ce ga je mozno tudi odkupiti.

Hvala,
Alja

Meni se dozdeva, da neprofitnih stanovanj ne moreš odkupiti .
Mogoče bi pa kaj več našla na spletni strani stanovanjskega sklada.

LP

Razlika je že v besedi: profitno stanovanje je stanovanje, ki ga lahko najameš od najemodajalcev, ki dajejo stanovanja v najem. Najemodajalci oddajajo stanovanje z namenom pridobiti od tebe “mastno” najemnino. Neprofitna stanovanja pa načeloma dajejo v najem bodisi kakšne delovne organizacije in seveda mestne občine. Pri nas je Stanovanjski sklad MOL. Na njihovi spletni strani najdeš vse info v zvezi z razpisi in razpisnimi pogoji. Stvar je seveda cenejša, cena pa je oblikovana na podlagi velikosti stanovanja in točkovnega zapisnika, vrednost točke pa je objavljena v UL in vezana na EUR.
Lep pozdrav

DARJA

Mislim, da tudi neprofitna stanovanja nimajo ravno nizke najemnine.
Pri nas na obali dobiš neprofitno stanovanje skoraj za isti denar kot profitno.

Za obalo ne vem, v LJ pa so razlike precejšnje. V našem bloku je npr. profitna najemnina za 50 kv.m. brez parkirnega mesta v garaži skoraj trikrat višja kot neprofitna za 56 kv.m. s parkirnim mestom!

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

mi imamo neprofitno stanovanje-40 kv in plačujemo 30.000sit plus stroški

odvisno je tudi od kdaj si neprofitni najemnik (zadnje dve leti so najemnine najvišje, tisti ki so pa že od prej najemniki so imeli prej celo nižje, ki se jim bodo v parih letih tudi povišale do najvišje) in ali dobivaš kakšno subvencijo.
Se pa stanovanj ne da odkupiti.

n

nataša

New Report

Close