Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja razlika med bolečino v križu in vnetjem ledvic

razlika med bolečino v križu in vnetjem ledvic

Saj vem, da ne paše sme gor, pa me zanima vseeno – morda veste, kakšne so razlike med bolečino v križu zaradi hrbtnice in med tistimi, ki kažejo na vnetje ledvic. Mene že nekaj časa zvija v križu, zdaj pa se mi zdi, da se je “preselilo” na levo stran, me kar vleče skupaj in me mesto na otip boli.

Saj vem, k zdravniku bo treba …
T.

Iz svojih izkušenj lahko povem, da je mene ponavadi bolelo bolj na zunanjem delu hrbta in ne na sredini. Ponavadi sta me boleli obe in hkrati je vnetje tudi spremljala bolečina v mehurju in pogosto odvajanje vode. Na otip me na točki pritiska ni bolelo ampak cela stran.
Težko je to razložiti. Najbolje pa je, da se oglasiš pri zdravniku, do takrat pa veliko pij. S tem boš morda blago vnetje izprala.
Sonja

Ola!

Križ te ponavadi boli na sredini, ali pa se bolečina vleče čez cel pas na zadnji strani.
Vnetje ledvic pa zna tudi zelo boleti in to v predelu ledvic samih, lahko pa se vleče bolečina tudi navzgor. Velika verjetnost, če ne že kar pravilo je, da te pri vnetju ledvic dosti več tišči lulat, ko pa greš, pa lulati nikakor ne moreš. Voda je temnejše obarvana in precej drugačnega, močnega vonja. Ko greš na WC in če že kaj priteče, potem te spremlja zraven pekoča bolečina.
Skratka, precej zoprna zadeva, ki jo običajno spremlja še vnetje mehurja in najbolj kar pomaga je, da se takrat pije res velike količine čaja ( usji čaj, urhovke, čaj za ledvice in mehur od Droge… ) in si tako ledvice nekako sčistimo.
Za boleč križ pa izvrstno pomaga kosmodisk!
Oboje preverjeno pomaga!
Lep dan in upam, da so bolečine le posledica ležanja ali pa kakega lažjega napora! ;))
Pozdravčke!
Vallery!

Tinkara,
res raje pojdi k zdravniku. Jaz sem imela enkrat iste težave in sem jedla tablete proti bolečinam, ker me razen hrbta ni bolelo čisto nič drugega (pred tem se že imela obilne izkušnje z uroinfekti, ki pa niso segali dlje kot do mehurja). Nič pogosteje nisem hodila na vodo, niti peklo me ni.
Ko sem se vendarle odpravila k zdravniku na prigovarjanje mojega fanta (zdaj moža) pa sem že imela kar hudo vnetje ledvic.
Upam, da bo pri tebi drugače, ampak za vsak slučaj pa le pojdi, ker vnetje na ledvicah lahko pusti nepopravljive posledice.
srečno
iskrica

Ali je možno, da od bolečin v ledvicah tudi težko vstaneš, delaš določene gibe.. Mene boli, najprej sem mislila, da me boli križ oziroma desno od njega, ampak me boli bolj globinsko proti boku. Saj ne znam dobro razložit, ampak bolečine so res hude. Bila pa sem že na fizioterapiji in ni nič bolje, boli me tudi kljub telovadbi, nehalo me je edino po tabletah – antirevmatiku. Vedno bolj azmišljam, če ni to kaj drugega – ledvice na primer.

Mojca veš je čist možno, da so ledvice…bejž k zdravniku, ti bojo nardili test na vodi pa bo. 😉

Mojca, očitno se bova obe morali odpraviti lulat v kozarček 🙂 Obljubim, naslednji teden, ta teden je moja zdravnica na dopustu 🙂
T.

Tudi jaz obljubim, da naslednji teden. Te bolečine trajajo že od septembra nekje, pa sem skoz mislila, da je išias oz. nekaj s križem, pa tud na slikanju sem bila in sicer so neke spremembe na hrbtenici, ampak pomagat mi pa noben ne zna. To pa boli!!!
Tinkara C, potem pa poročaj, kako si opravila, me res zanima!! Upajmo, da ni hujšega, ampak najhuje pa je, da nič ne ugotovijo in potem ne veš pri čem si.

Lepo se imejte, grem danes na morje kljub temu vremenu, saj pravijo,da bo jutri že lepo.

Ledvice sekajo višje, domače zdravilo so čajčki, razen če imaš kri na urinu-takoj na urgenco.

Križ pa…hja, odvisno, lahko boli ko hodiš, če se čudno uležeš (ponavadi ponoči, če se zaležiš pa še sama ne veš za to)…
Za križ meni pomaga, če se za roke obesim na kakšno vejo ali štango, tako da telo potem prosto binglja. Malo razbremeniš križni predel.

Primož

New Report

Close