Lep pozdrav po pregledu na poliklikniki mi je KC izstavili dva predračuna med tem je predračun za dermolipektomijo cenejši za 150.000k, zanima me razlika med tema dvema postpokoma, ali je isto okrevanje, posledice in tveganja oziroma kateri postopek je naprednejši oziroma boljši. Zanima me tudi koliko pacinetov ste v sloveniji že operariali z abdominoplastiko in dermolipektomijo in če so nastele kakšne posledice oziroma zapleti in koliko pacientov je bilo zadovoljnih.
Koz možne zaplete sm zasledil tudi trombozo,embolije krvavitev pod kožnimi režnji in zelo izrazite brazgotine in odmrtje kože. Zdaj me zanima kako pride to teh posledic, je to napaka kirurga ozirma kaj druzga slaba higiena.
Kot vemo ima koža zelo veliko sposobnost regeneracije vendar po tem posegu se to kaj zmanjša? Je koža bolj občutljiva na sonce oziroma na kaj drugega. Zanima me tudi po kolikem času se lahko ukvarjaš naprej s športom, bojo tvoje motorične sposobnosti enake kot pred posegom. Na tranjost rezulata vpliva staranje, spremembe telsene teže in nosečnost? Kaj to pomeni da se ne smemo starati oziroma bo s starostjo koža postala slabša (star sm 20 let), oziroma se ne smemo zrediti za 5kg tudi na račun 5kg mišične mase?
Pozdravljeni
Nasuli ste mi toliko in tako obsežnih uprašanj , da jih bom nujno odgovoril le nekaj in še ta bolj na kratko. (sicer si odgovore na skoraj vse to lahko poiščete med starejšimi odgovori na forumu).
Dermolipektomija je izrez kože in maščevja. Lahko je kjerkoli na telesu. Na primer izrez kože in maščevja na stegnih. Tak poseg je manj obsežen kot abderoplastika ali abdominoplatika ko gre za odstrnitev odvečne kože in maščevja s trebuha , ki ga je pri tem treba preoblikovati , praviloma prestaviti popek in pogosto tudi napeti trebušno mišičje.
Dermolipektomijo lahko delamo tudi na trebuhu če gre le za omejen izrez kože in maščevje kjer ni potrebno prestavlati popka ( le izrez kožne gube).
Natančnih statističnih podatkov za slovenijo nimam.
Zapleti ki ste jih navdli so možni se dogajajo. V izkušenih skrbnih rokah ob pravilni indikaciji in dobrm zdravju bolnika ter z vsemi potrebnimi preventivnimi ukrepi so posegi sorazmenro varni.
Nakaj info dobite tudi na moji spletni strani v naslovu spročila med publikacijami.
Lep pozdrav
Aleš