Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca razlika

razlika

Pozdravljeni!

a je velika razlika med ibubel 400 mg in ibuprofen belupo 400 mg? če sem pravilno razumel navodila, vidim razliko v tem, da je ibuprofen namenjen bolj za kosti, torej take bolezni in poškodbe, ibubel pa ima širši spetkter delovanja, od menstruacijskih bolečin pa do zobobola, prehlada ipd. ali?

a se da dobiti ibuprofen belupo brez recepta?

v kolikor sta si podobni, zakaj je takšna velika razlika v cenah in glede na to, da je v ibubelu po 10 tablet , v drugi pa kar 30 in stane skoraj polovico manj?

Hvala, lp

V obeh preparatih gre za zdravilno učinkovino ibuprofen. Cena je stvar cenovne politike podjetja, brez recepta so na voljo preparati ibuprofena v tabletah po 200 mg.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

hvala, ampak me zanima koliko sem se zmotil od svoje teorije..torej kolikšne razlike je v akteri. to, da oba vsebujeta ibuprofen, mi je itak jasno, saj je med njima bolj malo razlik, pa vendarle.

mislite cenovno politiko podjetja, ki izdeluje ta zdravila? ali kakšno podjetje? kajti, če so razlike male med tema, je to zelo huda razlika in nepoštenost (in vem, da to ni vaša stvar).

oprostite, ampak jaz sem kupil ibubel 400 mg, brez recepta torej, kajti 600 mg so na recept. pa še to je bilo tako, da sem prosil ibuprofen in so mi dali ibubel, česar je 2x manj in še enkrat tak drago!

Prosim za ta pojasnila, predvsem glede razlik pri delovanju, torej katero deluje na katero področje. ali če vas vprašam katero je bolje proti bolečinam pri orto zadevah, torej s kostmi, recimo če imam artritis npr. (ali katero je bolje proti zobobolu?)

hvala in lp do ta čas

Razlik v delovanju ni, ibubel 400 je tudi brez recepta, ibuprofen je učinkovina, hkrati to ime nastopa tudi v zaščitenem imenu zdravila, kar je pri nakupovanju lahko malo nejasno. S cenami je ensko, kot če kupujete 100% pomarančni sok, ki je od nekaj deset centov do evra in več, odvisno od proizvajalca…. Res pa nimam s cenami nič.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close