Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Različni izvidi

Različni izvidi

Lep pozdrav!

Pred kratkim sem vam pisala o izvidu scintigrafije skeleta, ki ga je prejela moja mama in tudi prejela vaš odgovor. Kot je bilo razvidno iz izvida scintigrafije naj bi imela mama metastaze na stegnjenici. Začeli naj bi jo tudi obsevati. Vendar jo je zdravnica po scintigrafiji poslala še na rentgen, kjer pa se je izkazalo, da metastaz ni, da so samo degenerativne spremembe kosti. Odpadlo je tudi obsevanje, ker baje ni potrebno.
Zanima me ali je mogoče, da je izvid scintigrafije napačen oz. kateremu izvidu naj zaupamo. Mama je popolnoma zmedena in glede na to, kakšno bolezen ima, ima tudi pomisleke, da so zdravniki že obupali nad njo in da ji ni več pomoči. Vem, da to ni tako, vendar tudi ostali več ne vemo, kaj naj si mislimo.
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor.

Nani

Draga Nani!

Če podrobno še enkrat pogledate izvid scintigrafije, vidite, da se je kontrast nabiral predvsem v degenerativnih spremembah, ki nastanejo s starostjo – in so jih tako tudi ocenili. Nekoliko bolj sumljiva je bila le sprememba na stegnenici, kar jo je označilo kot “morebitni zasevek”, nikakor pa niso s scintigrafijo zasevka kar dokazali! Ker ima mati spremembe tudi na drugih sklepih, ni nič čudnega, če se je kontrast nabiral tudi v stegnenici. Izvid scintigrafije je, če ponoviva, to spremembo opredelil kot “kakršenkoli proces”. Nadaljna diagnostika je pokazala, da le ne gre za zasevek. Obsevanje seveda ni potrebno, ker ne gre za zasevek! Razloga, da ne bi zaupali mamini zdravnici, ne vidim.

Lepo vas pozdravljam!

irena

Najlepša hvala za vaš odgovor. Mislim, da smo sedaj res lahko potolaženi.
Pomisleki so se pojavili zaradi mnejnja mamine zdravnice, da so metastaze 100% prisotne in da njeno zdravstveno stanje ne kaže ni kaj dobrega.
Še enkrat prav lepa hvala.

New Report

Close