Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe Razlaga radiološkega izvida kolka

Razlaga radiološkega izvida kolka

Zdravo.

Očim je dobil na dom izvid in potem je bil naročen na pregled.
Ko je prišel na pregled, pa ga je tam pričakal samo pripravnik, ki pa ni vedel prebrati izvida in ga je napotil na naslednji obisk, ki pa je septembra.
Zanima me ali bi mi lahko kdo prevedel izvid v “domači jezik”, tako da posredujem odgovor očimu? Kaj pomeni, kako si lahko pomaga, kam naj se obrne.
Prilagam: https://i.ibb.co/5LH62kd/Resized-20240109-085731-1709989999436.jpg

Hvala za pomoč.

Spoštovani,

glede na izvid RTG gre za začetne obrabne spremembe kolka z nekoliko zmanjšano sklepno špranjo. Omenjene spremembe so lahko razlog za bolečino, najverjetneje predvsem na sprednji oz. notranji strani kolka.

V prvi fazi vam svetujem predvsem fizikalno terapijo ter izvajanje razteznih vaj (npr. izpadni korak), s katerimi boste nekoliko omilili bolečino. Najverjetneje bo vsaj občasno potreben analgetik (protibolečinsko zdravilo) – oboje lahko predpiše osebni zdravnik.

Operacija po vsej verjetnosti ne bo potrebna.

Lep pozdrav!

 

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.

New Report

Close