Razlaga MR izvidov
Pozdravljeni,
Že več kot pol leta me dajejo glavoboli, pri katerih protibolečinske tablete ne pomagajo. Sicer pa mi proti glavobolom pomagajo hladni obladki na vratu in masaza vratu. Glede na spodnje izvide, me zanima ali bi lahko bil vzrok glavobol “ukleščen” živec v vratu ali morebitni kavernom.
Izvid:
Na SWI sekvenci se levo okcpipitalno subkortikalno diferncirata dva drobna fokalna izpada signala, na preostalih
sekvencah v tem področju ni vidnih patoloških sprememb signala – drobna kavernoma?, manj verjetno hemosiderinski ostanek po mikrokrvavitvi?
Drugod v možganovini oz. na preostalih sekvencah ni vidnih patoloških sprememb signala.
Ventrikli in preostali likvorski prostori so primerno široki, pomikov možganovine ni.
Blago zadebeljena sluznica dna levega maksilarnega sinusa, preostale obnosne votline so povsem prezračene.
V področju orbit ni vidnih posebnosti.
Mnenje
Drobna fokalna izpada signala na SWI sekvenci levo okcipitalno – drobna kavernoma?
V ostalem je izvid v mejah primernega.
- Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani
MR glave je pokazal dva majhna kavernoma, ki verjetno nista vzrok glavobolom. Opravite še MR vatne hrbtenice. Lahko da je vzrok v vratni hrbtenici.
Lep pozdrav!