Razlaga MR glave (brez kontrasta)
Pozdravljeni,
Nikoli v zivljenju nisem imela glavobolov, razen npr. po sportnih aktivnostih. Letos pa so se mi zaceli dogajati konstantni glavoboli, ki trajajo po vec dni ali celo tednov skupaj, poleg tega pa se anksioznost, brain fog, tudi utrujenost in obcasno malo “zmedenosti”. Zato sem samoplacnisko opravila MR glave brez kontrasta ampak ne razumem izvida, prosim ce mi ga razlozite in poveste za koliko nevarno oziroma nujno stvar gre, ter ali lahko pocaka nekaj tednov, ko bom imela pregled pri nevrlogu. Ter to, ce ta odkritja lahko povzrocajo moje simptome? In na kaksno bolezen kaze ta izvid?
Hvala in lep pozdrav
Ob zadnjem rogu desnega stranskega ventrikla je do 8 mm velika T2 in FLAIR hiperintenzivna sprememba, ki je v stiku z ventriklom. Podobna drobna sprememba je vidna ob sprednjem rogu levega stranskega ventrikla- verjetno demielinizacijski.
Na SWI sekvenci ni patološkega signala.
Drugih patoloških sprememb v področju možganovine ne vidim.
Likvorski prostori so primerno široki, brez pomikov.
Zadebeljena sluznica ob stenah obeh maksilarnih sinusov.
Ostale obnosne votline in orbiti so v mejah normalnega.
Blag zastoj v levem mastoidu.
MNENJE: Periventrikularni hiperintenzivni spremembi bele možganovine- lahko demielinizacijski.
Spoštovani!
MR je pokazal lahko demielinizacijske spremembe v beli možganovini. To lahko povzroča več bolezni. Sicer izvid še ni alarmanten, tako da počakajte na pregled pri nevrologu. Možno je, da imate simptome zaradi tega.
Lep pozdrav!