Najdi forum

Pozdravljeni. Prosim, če bi mi lahko bolj natančno razložili moje stanje s hrbtenico, ortoped mi je rekel, da bo verjetno potrebna operacija zaradi spondilolisteze, zdsa za 1cm. Imam bolečine v križu in mi uhaja urin. Pri vseh preiskavah pri urologu je vse vredu, tudi pri urodinamiki. Obe roke mi tudi zjutraj drevenita, imam tudi izvid od vratne magnetne resonance. Prosim za vaše mnenje, če bi po vašem bila potrebna operacija.
Izvidi so sledeči:
Ct lumbosakralne hrbtenice:
Ventralna naplastitev na korpusu tretjega lumbalnega vretenca in na korpusu četrtega lumbalnega vretenca- spondilotične spremembe.
Nivo L1-1 primerna širina spinalnega kanala.
Nivo L2-L3 nakazana protruzija i. V. diskusa proti spinalnemu kanalu, brez pomembne zožitve.
Schmorlova hernija pod zgornjo terminalno ploščo L3.
Nivo L3-L4 še primerna širina spinalnega kanala.
NivoL4-L5 nakazana protruzija i. V. diskusa dorzalno proti spinalnemu kanalu. Spinalni kanal je zožen za 2mm.
Nivo L5-S1 spondiloliza in spondilolisteza stopnje 1, zdrs za 10mm.
Nakazana protruzija i. V. diskusa dorzalno proti spinalnemu kanalu, spinalni kanal je posledično zožen za 2mm.
Magnetna resonanca vratu:
Osteohondroza C5-C6.
Opraviti še moram samo Emg hrbtenice. Tistih izvidov pa še nimam.

Pozdravljeni,

povezava simptomatike mravljinčenja v roku in težav v ledvenem delu ni možna, po vsej verjetnosti gre za dva različna vzroka. Uhajanje vode bi v primeru resnih sprememb hrbtenice bilo povezano z drugimi nevrološkimi znaki (paraliza oz. nemoč spodnjih okončin), lahko, da gre v vašem primeru za težave, ki so povezane s spremembami medeničnega dna kot npr. posledica težkega poroda. Spondilolisteza pomeni zdrs vretenca, ki je v širini 1 cm še obvladljivo, v kolikor ni znakov ukleščenosti živca, česar pa izvid ne opisuje.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere, za bolj natančen nasvet glede možnosti zdravljenja pa bi morali opraviti klinični pregled, poleg izvida pa natančno pregledati tudi slike.
V kolikor se boste odločili za rezervacijo termina pregleda v eni izmed naših ordinacij, vam pošiljam povezavo do kontaktnih informacij: https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***
Objava čaka odobritev

New Report

Close