Najdi forum

razlaga izvida, uz kolkol pri dojencku

Lep pozdrav!

Hci stara 12 tednov je imela danes uz kolkol. Zanima me kaj pomeni naslednji izvid. Kako hudo je? Namrec, napoteni sva k ortopedu.

Desni kolk: kostna streha dobra, kostni rob zaobljen, hrustancna streha dalec prekriva glavico, osifikacijsko jedro glavice femurja je nakazano. Kot alfa je 65 stopinj, beta je 47 stopinj, tip kolka je 1a.

Levi kolk: kostna streha je zadovoljiva, kostni rob zaobljen, hrustancna streha ozje prekriva glavico, osifikacijsko jedro glavice femurja je nakazano. Kot alfa je 58 stopinj, beta je 56 stopinj, tip kolka je 2b.

Zanima me kaksno je zdravljenje, ima tak kolk dobro prognozo? Na katerega ortopeda naj se obrnem? Mi lahko svetujete konkretno?

Zanima me tudi, kako je mozno, da je kolk slabsi sedaj kot je bil pred 4 tedni? Je mozna napaka pri uz-ju? Prejsnji izvid:(((Desni kolk: kostna streha dobra, kostni rob zaobljen, hrustancna streha dalec prekriva glavico, osifikacijsko jedro glavice femurja je nakazano. Kot alfa je 64 stopinj, beta je 54 stopinj, tip kolka je 1a.
Levi kolk:kostna streha je zadovoljiva, kostni rob zaobljen, hrustancna streha dalec prekriva glavico, osifikacijsko jedro glavice femurja je nakazano. Kot alfa je 56 stopinj, beta je 44 stopinj, tip kolka je 2a.)))

Najlepsa hvala za vas cas in odgovore!

LPD

Spoštovana,

pripročam Vam, da se držite priporočil Vašega pediatra (tudi okoli izbire ortopeda). To je strokovno področje, s katerim se izključno ukvarjajo pediatri in ortopedi, zato sam z njim nimam izkušenj.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close