Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Razlaga izvida – oftalmolog

Razlaga izvida – oftalmolog

Pozdravljeni, prosila bi za razlago izvida, ker ga ne razumem dobro in ni mi ravno jasna obrazložitev. To je bil moj prvi pregled pri oftalmologu. Stara sem 22 in sem pred 3-4 meseci začela slabo videti na daljavo, dobivati mavrični vid na desnem očesu in glavobole. Pred tem sem že izključila diabetes, tumor ali visok pritisk. Oftalmolog mi ni moral takrat vse obrazložiti, saj je imel ogromno dela. Prosila bi za obrazložitev. Kontrolo imam julija.

Vidno polje – Nakazuje nekaj nespecifičnih izpadov, desno na periferiji temporalno levo z nekaj relativnih skotomov.

Status:

VIDNA OSTRINA NA DALJAVO:
DO: 0.4-0.75 sph = 1.0 (p) – tukaj bo dodala, da na daljavo brez pomožnih očal nisem z desnim očesom nič videla.
VLO: 0.5-0.75 sph = 0.8

AVTOMAT. REFRAKTOMETER:
DO: -0.75 soh -0.25 cyl / 15
LO: -0.75 sph -0.24 cyl / 167

Tpt: 16/15 mmHg.

SREDNJA BIOMIKROSKOPIJA DLO:
Zunanji deli: b.p
Zrkli: blago draženi
Roženici: čisti
Prekata: primerno globoka, prekatni vodici čisti
Šarenici: b.p
Zenici: okrogli, simetrični
Leči: čisti
Steklovini: še čisti

ZADNJA BIOMIKROSKOPIJA DLO: Papili rožnati, ostro omejeni. Arterije in vene primernega kalibra. Makuli v fizioloških mejah.

Kontrola 23.07.2019, tedaj ponovitev vidnega polja.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana, vaš izvid pokaže na obeh očeh nizko kratkovidnost, vendar bo potrebno nositi očala za daljavo ( avto, kino, televizija).Ostali izvidi so v mejah normale, moti me le vaš podatek, da ste videli mavrične kroge in imeli bolečine. To bi lahko bilo migrenski ekvivalenti ( sopojavi na vidu pri migreni). Trajali pa naj bi okrog 15 minut. Na kontrolo v juliju le pojdite za vsak slučaj. Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar

New Report

Close