Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Razlaga izvida + nekaj vprašanj

Razlaga izvida + nekaj vprašanj

Pozdravljeni

Bil sem pri okulistu in bi prosil za razlago izvida. Če je na spletu kakšna stran z razlago kjer lahko tudi laik razume okulistične izvide, bi se priporočal za link?

ER: do +1.0 lo +0,25+0,25/105stopinj
Vdo: 0,9-1,0 p sc +1,00=1,1
Vlo: 1 sc

– Zaključek: Zaradi nizke hipermetropije DO ter hitrega utrujanja, bi za branje svetoval nošenje očal z nizko hipermetropno korekcijo, katera je imel predpisana v preteklosti.
Kaj je to hipermetropija oz. hipermetropna korekcija?

– Okulist je nekaj omenil da se šele po 40tem letu daje neka druga očala.
Kakšna očala se to dobijo po 40 letu?

– Očala ki jih imam uporabljam samo za blizu, pri računalniku mi ne pomagajo.
Tudi na daleč ne vidim več tako dobro kot včasih. Obstaja slika kjer je razložen skupni problem kratkovidnosti in daljnovidnosti?

– Pred kratkim sem slišal za očala ki se baje uporabljajo namensko za računalnik. Če prav razumem se gre pri vseh očalih samo za to da se fokus očal prilagodi dioptriji očesa in sicer za razdaljo ki se bodo uporabljala. Računalniška očala so potem samo očala ki imajo nastavljeno uporabo za okoli pol metra razdalje?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Uh, kar nekaj vprašanj. najboljše, da si najprej preberete na moji strani kaj vsi ti pojmi pomenijo, potem pa me pokličite, za podrobno razlago, kajti po izkušnjah je to najboljše, saj ponavadi potem po obdelavi teorije, pridejo še dodatna podvprašanja:

New Report

Close