Najdi forum

Razlaga izvida MR rame

Pozdravljeni.

Zaradi bolečin v levi nadlahti sem bila napotena na MR rame.

Preiskava je pokazala:

Blag fokalen tendinitis oz. tendinoza tetive mišice supraspinatus distalno v dolžini 4 mm. Brez znakov za rupturo tetiv rotatorne manšete. Manjši izliv v posteriornem delu glenuhumeralnega sklepa ter v aksilarnem recesusu; nekoliko pod aksilarnem recesusu neostro omejen žepek tekočine ob kortikalni kostnini vratu humerusa, velikosti približno 10×4 mm – podatkov o morebitni poškodbi nimam (poškodba humeralnega narastišča spodnjega glenuhumeralnega ligamenta?). Nakazan zelo blag edem kostnine anteroinferiornega dela glenoida, priležni labrum je nekoliko voluminoznejši, blago razobličen – stanje po anteriorni dislokaciji rame v preteklosti?. Blag edem priležnih globokih vlaken mišice subskapularis. Priporočam še pregled pri ortopedu za klinično oceno.

Zanima me, kaj to pomeni in če je zadeva primerna za fizioterapijo?

Poškodbe ni bilo, tudi izpaha rame ne. Me je pa enkrat roka res močno zabolela, ko sem z njo stegnila nazaj na zadnji sedež v avtomobilu.

Vnaprej hvala za informacije in lep pozdrav.

Spoštovani,

na vašem izvidu rame izstopa opisan “tendinitis oz. tendinoza tetive mišice supraspinatus distalno”, kar vam lahko povzroča bolečine v sami rami, predvsem ob gibih nad višino prsnega koša, ter širjenje v samo roko oz. proti nadlahtnici.

Nadalje v izvidu opisujejo še manjši izliv, edem kostnine itd., ki bi se lahko zgodil med vašim hitrim gibom v avtomobilu, si pa izvida ne mome povsem pojasniti.

Vsekakor priporočam fizioterapijo, ki bi vam morala prinesti izboljšanje. V kolikor bo stanje vztrajalo, se oglasite pri ortopedu (vendar zelo verjetno ne bo potrebno).

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

Iskrena hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close