Razlaga izvida MR GLAVE
Spoštovani,
Hvala za vaš odgovor.
Zanima me ali je lahko anevrizme v glavi posledica padca. Pred 6 meseci sem namreč padla na levo licnico, utrpela velik hematom. Po tej poškodbo pa so se začele pojavljati težave, kot so omotica, glavoboli, čuden pritisk proti levemu očesu in v notranjosti glave. Kosti obraza niso bile zlomljene, utrpela sem le udarnina ličnice.
Ker bi mi bilo v Ukc Maribor bližje, mi mogoče lahko svetujete katerega nevrokirurga , ki opravlja operacije anevrizme tam?
Lp
Spoštovani!
Sicer nimam večjih izkušenj z anevrizmami, verjetno se po padcu lahko stanje poslabša. Svetujem potem pregled pri dr. Šmigocu v UKC Maribor.
Lep pozdrav!
Prosim za pojasnilo MR izvida gležnja – poškodba zvin gležnja. Hvala
MR desnega gležnja:
Edem kostnine ob nakazani drobni frakturni poki kuboidne kosti.
Artikularne površine so ohranjene.
Primerna Ahilova tetiva.
Plantarna fascija je brez posebnosti.
Ohranjene anteriorne, medialne in lateralne tetive brez znakov tenosinovitisa.
Stanje po parcialni rupturi anteriornega talofibularnega ligamenta in distenziji
kalkaneofibularnega ligamenta.
Ohranjene medialne ligamentarne strukture.
Področje sinus tarzi je ohranjeno.
Mnenje:
Edem kostnine ob nakazani drobni frakturni poki kuboidne kosti.
Stanje po parcialni rupturi anteriornega talofibularnega ligamenta in distenziji
kalkaneofibularnega ligamenta.
Spoštovani!
Gre za majhno poko kosti v gležnju in natrgano eno vez. Operacija ni potrebna, svetujem obremenjevanje gležnja do meje bolečine, lokalno hlajenje in počitek 4-6 tednov, da se to zaceli. Ne smete hoditi na daljše razdalje po trdi podlagi (asvalt). Nato kontrola pri travmatologu, da se ponovi slikanje za ocenitev zacelitve zloma.
Lep pozdrav!