Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Razlaga izvida MR CERVIKALNE HRBTENICE

Razlaga izvida MR CERVIKALNE HRBTENICE

Pozdravljeni,
lepo prosim za razlago mojega izvida:
Izravnana fiziološka lordoza. Kongeenitalno zmerno zožen spinalni kanal na nivojih C5-7. Spondiloza na nivojih C4-7. Zmerna spondilartroza srednjega in spodnjega dela vratne hrbtenice. Protruzije izsušenih diskov dorzalno na nivojih C5-7.
V višini C4-5 je zožen levi nevroforamen zaradi degenerativnih sprememb fasetnega sklepa. Odrinjena leva korenina C5.
Na nivoju C5-6 je bila širokobazna protruzija diska torzalno, ki zožuje sprednji spinalni prostor. Ni utesnitve nevroforamnov.
Medula ima običajne signale. Prikazani skelet daje signal maščobne infiltracije. Manjši hemangiom korpusa C4.
MNENJE: Zmerne stenozantne spremembe na nivojih C5-7. HD na nivojih C5-7. Kongenitalno zožen spinalni kanal na nivojih C3-7. Najverjetneje draženje leve korenine C5. Degenerativne spremembe cervikalne hrbtenice.
Je v tem izvidu morda kaj, kar bi pojasnilo razlog za tinitus v desnem ušesu, težave z ravnotežjem (občutek lebdenja, ko sem npr. na prepadnem mestu), bolečine v desni čeljusti, mrtvenje in mravljinčenje leve noge v zunanjem delu stegna in stopala, mrtvenje zunanjega dela leve roke in mrtvenje in mravljinčenje zunanjega dela dlani ter prstanca in mezinca?

Hvaležna za vaše informacije…

Spoštovani!
Gre za hernije diskusa na nivojih C5-C6 in C6-C7, ki vam pritiskajo in utesnjujejo živce. Moral bi videti MR posnetke za mnenje glede operacije. Svetujem vaje za vratno hrbtenico in fizioterapijo. Samo težave v roki lahko pojasnimo s tem izvidom, ostalih težav pa verjetno ne.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close