Pozdravljeni,
prosim za razlago izvida in sicer je Diagnoza:
Hiatus Hernia s.Oesophagitidem, GERB
Gastritis chronica erythemathosa exudativa antri et corporis ventriculi
Polyposis ventriculi. (Velikost 6-8mm)
Sicer mi je gastrolog polipe diagnosticiral že pred enim letom, vendar so bili še velikosti 1-3mm.
Gastrolog mi med preiskavo ni odstranjeval polipov, ker jih je bilo preveč, so namreč drug poleg drugega, zato me je napotil v bolnišnico na odstranjevanje polipov z ELR ter hospitalizacijo Poseg naj bi opravljali večkrat zaporedno?
Povedati moram, da imam zelo izrazit bruhalni refleks in me zaradi tega ta poseg izredno skrbi.
Ali je možno, da mi ta poseg vendarle kako olajšajo? Mi mogoče lahko svetujete kje bi bilo najpametneje ta poseg opraviti?
Hvala za odgovor!
Britta
Pozdravljeni!
Žal iz napisanega ne vem kakšen je patohistološki izvid polipov (je to vnetni polip ali pravi adenom????-to je zelo pomembno!!!), kakšen je status za bakterijo Helicobacter pylori. Imate diafragmalno kili-vrzel v preponi se je zrahljala in del želodca je zdrknil v prsno votlino, zato hiatalna kila. Kaj je mišljeno z oesophagitidem, ne vem-najverjetneje so mislili eosophagitis-vnetje sluznice požiralnika. GERB je delovna diagnoza in jo napišemo le pred napotitvijo bolnika na gastroskopijo, nato pa govorimo o refluksnem ezofagitisu in neerozivni refluksni bolezni (NERB). Če gre za številne polipe, odstranimo le največje-polipektomija je namreč invaziven poseg, ki ga spremljejo lahko določeni zapleti (krvavitev iz rezne ploskve, predrtje želodca..). Posegi se ponavadi opravljajo v področni hospitalni ustanovi, torej odvisno od regije kjer živite. Pred posegom lahko bolnik prejme sedativ-Dormicum.
Lp,Nataša Smrekar