Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Razlaga izvida – nazalni pomik žilja

Razlaga izvida – nazalni pomik žilja

Spoštovani.

Oftalmologinja mi je pri pregledu oči zraven blagega astigmatizma ugotovila tudi nazalni pomik žilja na nivoju C/D 0,5-0,6. Na kontrolnem pregledu čez 3m mi bo naredila dodatno še nek poseben pregled vidnega polja (VP GS).

Imam dolgotrajno skoraj vsakodnevno bolečino za desnim očesom,  kot zakrčen živec za očesom, moti me svetloba… Opravila sem že ogromno pregledov, tudi MR glave, ožilja, nevrološke preglede, pa ne najdejo vzroka. Pred tedni sem začela s terapijo za migreno (Topamax), zato je oftalmologinja predlagala, da počakamo 3m do kontrolnega pregleda, da vidimo, če bo terapija kaj pomagala.

Ker pa na pregledu nisem nič vprašala zdravnice, zdaj pa me seveda zanima, vas prosim za obrazložitev kaj pomeni nazalni pomik žilja (in kaj VP GS). Bi to lahko bil vzrok mojih težav in ali se to da pozdraviti?

Že vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor.

 

 

Spoštovani, seveda imam premalo podatkov o stanju vaših oči, očesnem pritisku, ostrini vida, itd, da bi lahko podal mnenje in odgovore na vaša vprašanja. Sam pomik ožilja na vidnem živcu ni nič posebnega in naj vas nič ne skrbi. Vidim pa da imate natančnega in skrbnega očesnega zdravnika, ki vam bo najlažje odgovoril na vsa vprašanja po še dodatnih preiskavah, LP dr Dr.Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close