Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Razlaga izvida

Razlaga izvida

Spoštovani.

Pišem zaradi mojih dolgotrajnih težav z očmi, bolečino za desnim očesom, kot da se mi zakrči nek živec za očesom, moti me svetloba, oči imam utrujene, vse skupaj traja že dve leti. Opravila sem že ogromno pregledov, MR slikanja glave, nevrološke preglede, preglede oči.

Tokrat je oftalmologinja prvič poleg blagega astigmatizma opazila nazalni zamik žilja. Ker pa sem pred kratkim ravno zaradi zgoraj opisanih težav začela s poskusno terapijo za migrene (Topamax) je rekla, da počakamo, da vidimo kako bo terapija pomagala in mi dala termin za kontrolni pregled čez 3m, ko mi bo dodatno opravila nek pregled vidnega polja (VP GS).  Zdaj mi je seveda žal, da nisem kaj več vprasala, zato vas prosim za kaj več informacij, kaj pomeni nazalni zamik žilja, bi lahko bil to vzrok mojih težav, se lahko kako pozdravi….? Vsaka Informacija bo dobrodošla, da bom lažje počakala 3m do kontrolnega pregleda.

Hvala že vnaprej.

Spoštovani, pomik nazalno ožilja ob papili je normalen pojav in naj vas ne skrbi. Načrtovan pregled vidnega polja pa je poseben program z odkrivanje glavkoma. Zaupajte svojemu oftalmologu , ne skrbite vse bo dobro. LP dr Gorazd KOlar

*******************************************

New Report

Close