Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Razlaga izvida

Razlaga izvida

Pozdravljeni,

stara sem 28 let in že cca. 8 mesecev imam probleme z trzanjem mišic po celem telesu in občasnimi krči. V mečih in podplatih leve in desne noge so ti trzljaji vidni kot nekakšno valovanje. Poleg tega so prisotni še drugi simptomi kot so: piskanje v obeh ušesih, glavoboli, bolečine v levi nogi (bolečina se začne v križu in poteka po zunanji strani stegna vse do kolena). Težave z slabovidnostjo imam že od otroštva, vid se mi slabša na vsake pol leta.
Bila sem na pregledu pri nevrologu ki je ugotovil da sta tricepsova refleksa in patelarna refleksa simetrično zelo živahna in obojestransko hitro izčrpljiv nožni klonus, levo izrazitejši kot desno. Kaj pomeni nožni klonus? Kaže to morda na kakšen zgodnji simptom multiple skleroze ali morda kakšne druge resne bolezni?
Neurolog me je napotil na pregled emg, kjer niso ugotovili nobenih nepravilnosti in sumijo na sindrom benignih fascikulacij in krčev.

Je trzanje mišic lahko simptom multiple skleroze?

Hvala in lp!

Pozabila sem še omeniti, da mam prosoten tudi tremor po celem telesu oz pri vseh sklepih ( ob prepogibanju vratu, ramen, zapestja, gležnjev in nog).

Hvala in lp!

upam, da si rešila težavo, oziroma se naučilo z njo sobivat.

 

kdaj pa kdaj nam v življenju na koncu koncev preostane resnično le tole: naučiti se sobivati s kaosom, naučiti se živeti z napakami, naučiti se živeti napačno. to je naše prekletstvo in razlog, da živimo. naša nemoč, da karkoli razumemo, v bitki z našo željo po tem izpoljenju, po razumevanju, po odrešenju.

Odrešenja v dejanjih ni. Odrešenje se skriva v tem, da se sprijazniš, da ne boš nikoli to, kar misliš, da si želiš. Ker tudi želje kot take nimaš definirane.

Pravzaprav si v življenju obsojen na to, da boš vedno dobil to, kar si želiš. Problem je, ker so naše želje zelo kaotično zastavljene. Redko si želiš konkretnih stvari. Če si želiš materialnih stvari, jih boš dobil. Vendar si moraš znati v želji odgovoriti tudi na vprašanje čem si tega želiš. Kakšen je kontekst želje? Kam ta želja meri? Ali je ta želja zgolj odgovor na drugo bolečino? Nemara polniš praznino?

Skratka.

Ne vemo zares, česa si želimo.
In zakaj si to želimo. Ko si želimo nečesa brezpogojno, je to mir duše. Torej ljubezen.

Najprvo pa ljubezen do sebe. Da si, kar si, z vso prtljago, ki jo nosiš od začetka začetkov. Ti si vsak dan najbolj posodobljena različica stvarnosti. In to je tvoja naloga in prekletstvo.

Ti si bitje, ti si vse. Bodi sprememba, ki jo želiš. Bodi partner, ki si ga zaslužiš.

New Report

Close