Razlaga izvida
Pozdravljeni.
Upam , da mi pomagate in svetujete , zelo hvaležen bi vam bil. Zadnjih 5 let imam probleme z hrbtenico 3x na leto me zagrabi v križu 3 tedne sem čisto nemočen še do wc-ja ne morem. Osebni zdravnik priporoča samo počitek in tablete . To ni več ok da moram paziti vsaki gib kako in kaj pred kratkim sem šel na Hrvaško na magnetno upam da mi pomagate in razlozite vem da je Hernija vendar kakšna? Je potrebna operaxija? Se da brez? Hvaležen vam bom iz vsega srca za odgovor .
Izvid : U segmentu L4-L5 DORZOMEDIJALNO i dorzolateralno lijevo protuzija diska 4mm , reduciran prednji subarahnoidalni prostor,reduciran lijevi laterarni recesus, kompresija na korijen lijevo.
U segmentu L5-S1 bulging iv diska, lateralni recesusi i neuralni forameni su slobodni.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor . In upam da mi razložite izvid .
Lep večer in vse najboljše.
Spoštovani!
Glede na MR imate mankšo hernijo L4-L5,ki vam pritiska na živce levo.Na nivoju L5-S1 pa je ploščica samo izbočena.Moral bi videti slike od MR preiskave.Svetujem pregled pri ortopedu,da pregleda posnetke in poda mnenje glede operacije,ki je glede na dolgotrajne težave bolj verjetna.
Lep pozdrav!