razlaga izvida
Pozdravleni, prosim, če mi čisto enostavno razložite stanje mojih pljuč na podlagi naslednjih podatkov:
Spirometrija: FEV12.13 83% fvc 2,89 96% tiff 74% – normalen spirometrični izvid
Pletizmografija: normalni pljučni pretoki RAW tot. 56%, RAW ex 45%, pljučni volumni pokažejo hiperinflacijo RV 175%, RV/TLC 135%, TLC 125%
Pljučna difuzija: znižana DLCO 55%, KCO 60%
Metaholninski bronhoprovokativni test: pozitiven na 0,0204 mg metaholina
Da so mojapljuča že okvarjena, je razumljivo, ne vem pa koliko. Prosim,če mi napišete vašo oceno stanja mojih pljuč. Ali se lahko pljuča kaj popravijo, če takoj prenehan s kajenjem. Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Spoštovani,
Izvid je čuden. Nekaj stvari ne gre skupaj.Najraje bi rekel, da sumim, da gre za tehnično napako pri kateri od meritev. Ali pa več bolezni hkrati. Prenehanje kajenja pa naredi toliko koristi, da splon ni treba razmišljatio, če se to splača narediti. Jaz bi preiskavo ponovil po kakšnih dveh mesecih nekajenja, pa bomo videli, kam bo šla pljučna funkcija.
Lep pozdrav
Spoštovani g. Doktor.tudi jaz bi želel razlago mojega izvida glede na spirometrijo prilagam FEV1-1.23 ali72 proc.VC.1.81ali 78proc.FEV1/VC.67proc.Želel bi vedeti koliko so moja pluča še dobra ker sem tudi hud srčni bolnik z atridko fibr. in aritmijo in že z popuš 150čanjem le tega .Pripomniti moram da imam zdraviloONBREZ prašek za inhaliranje 150mikrogramov.Dihanje mi nagaja samo pri nagli hoji in stopnicah.Za odgovor se vnaprej zahvaljujem, Lepo pozdravljeni .Marko
.