Najdi forum

Pozdravljeni,
Danes sem dobila izvid CT cervikalne hrbtenice. Ker sem k specjalistu ortopedu naročena šele v septembru, vas prosim če lahko pokomentirate izvid.

Izravnana vratna lordoza.
Sprememba, ki je ortopedskem izvidu ocenjena kot cista korpusa C2, je posledica proekcije pedikla tega vretenca, sam korpus je v mejah normalnega.
Tudi ostali vretenčni korpusi so morfološko strukturno primerni.
Ni CT znakov spondiloze ali spondilartoze.
V mehkih tkivih orjentacijsko ni patoloških sprememb.

Cistično lezijo v II:vratnem vretencu so mi odkrili, ko sem bila napotena na rentgen L rame in hrbtenice, zaradi nepojasnjenih bolečin pod L pazduho. Opravila sem tudi slikanje pljuč,, mamografijo in scintigrafijo, vsi izvidi so bili v mejah normale.
Bolečin v hrbtenici nimam. Zanima me kaj sedaj sledi, ali bo potrebno cisto odstraniti in ali je bo potrebno nadaljne zdravljenje.

Hvala vam za vaš odgovor in lep pozdrav,
S

Pozdravljeni,

cista v korpusu vretenca C2, ki vas najbolj skrbi, je lahko razvojna posebnost ali pa je nastala kot posledica vnetja. Nastale spremembe se ni treba prestrašiti, je pa potrebna redna kontrola stanja. V kolikor se bo obseg le-te povečal, bo verjetno potreben ponoven obisk ortopeda, v skrajnem primeru jo bodo s posegom odstranili.

Stanje ni tako redko in ponavadi ne pomeni nič posebnega, le redna kontrola velikosti je vsekakor potrebna, Vse ostalo je b.p.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close