Pozdravljeni!
Zanima me slednje…. na analizi blata so mi odkrili bakterijo H.pylori ter delno prebavljivost škroba. Bila sem tudi na gastroskopiji kjer je gastroenterolog rekel, da vse v notranjosti izgleda normalno…. odvzeli so mi košček tkiva. Izvid je sledeč: zmerno enostavno kronično vnetje. Fibroza ki razmika osnovno gradnjo. Blago brazgotinjenje, razpredelitev gradnje. Peptična okvara. Ni oblik bakterije H. pylori. HP0 ni znakov za celiakijo. Epitelijski limfocizi <40/100 celic.
Naj povem da pred gastroskopijo nisem jemala nobenih tablet za zdravljenje H.Pylori. Kako je potem možno da je v blatu pozitivno, da bakterijo imam, na gastroskopiji pa negativno…. kateri izvid je sedaj bolj 100%?
In če mi lahko poveste še kaj pomenijo vse druge stvari, ki so navedene v izvidu….
Najlepša hvala
Pozdravljeni.
Noben test za dokaz okužbe z bakterijo HP ni povsem zanesljiv. Ker so vam v blatu odkrili bakterijo in ker patolog ugotavlja enostavno kronično vnetje menim, da ste verjetno okuženi in svetujem zdravljenje bakterije HP z antibiotiki.
LP