Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Razlaga izvida

Razlaga izvida

Spoštovani!
Danes sem dobila izvid urikulta (10 mesecev star otrok). Prosim za razlago.
Re.gostota: 1.010
pH 8.0
Proteini, glukoza, metilketoni, bilirubin, hemoglobin, nitriti: 0
urobilinogen<1
levkociti 0
Uricult Cled 10 na 4
Uricult e-coli 10 na 3
uricult MacConkey 10 na 3
sed.Lkci 0-5
Sed Sluz prioten

Kot vidim je Uricult Clend na meji – Kaj sploh to pomeni? je potreben antibiotik?

Punčki vročina niha, včeraj ni šla čez 38, danes je bila zjutraj 37,5, čez dan normalna, zvečer merjena pod pazduho 38,5.
razen vročine in občasnega močnega kašljanja je otrok zdrav.
Bi izvid krvi pokazal pravo sliko?

Hvala za vaše cenjeno mnenje.
LPM

do 10 na 4 se pri tem urikulltu šteje, da je negativen. vsekakor pa je urikult potrebno ponoviti zaradi prisotnosti E.Colli, ugotovljenega refluksa in vročine.
Kri bi mogoče pokazala, da gre za bakterijsko vnetje. tukaj pa je pomemben bolj izvid urina in urikult.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!
Po odvzemu krvi naslednji dan, je pediatrinja sklepala, da gre za virusno obolenje. Po enem tednu (včeraj)smo spet dali urin (urikult), kjer se rezultati ne razlikujeje, razen, da je Uricult Cled 10 na 3. Vročine že naslednji dan ni bilo več, kašelj je ponehal po parih dneh. Kaj je potrebno narediti? Kontrola urina še naprej? Kako pogosto? Punčka je še vedno zdrava 🙂
Hvala in LPM

1x mesečno kontrola urina, po potrebi pa vedno ob vročisnkem stanju brez drugih znakov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni še enkrat!
Prosim (čeprav na sveti večer…ampak se ne mudi, ko boste imeli čas):) za razlago. Naša pediatrinja je od danes naprej na dopustu.
danes je urikult pokazal, da ima hči uroinfekt.
Uricult Cled 10 na 7
Uricult e-coli 10 na 7
uricult MacConkey 10 na 7
Izvid krvi, pa baje kaže na virusno okužbo, in je sledeč (napisala bom le odstopanja):
K-MCV 75
K-MCH24.9
K-RDW 16.4
K-LEVKOCITI 12.6
LIMFOCITI 62
GRANULOCITI 31
LIMFOCITI 7.8

Deklica je zbolela s prehladom v soboto, ves čas je bila brez vročine. Zanimivo, ko je imela vročino brez drugih znakov, pa je bil urikult negativen.
-Zanima me, ali je vredu, da prejema amoksiklav brez sanforda? Prejšnji pregled je pokazal rezistentnost na primotren.
– Ali potek uroinfekta (že drugič) brez vročine pomeni, da se telo ne zna boriti proti tem bakterijam. Razpoloženje je kljub prehladu super.

Dr. Tanč, najlepša hvala in lepe praznike 🙂

Amoksiklav je sicer načeloma v redu, seveda pa je pri otroku s ponavljajočimi vnetji sečil Sanford obvezen. Če urin v ponedeljek na kontroli ne bi bil negativen, je nujno potrebno narediti Sanford, kajti tudi na Amoksiklav je lahko resistenca.
Zagotovo bi dobila vročino v nekaj dneh, samo urin ste dobili že malo prej patološki, ker se pač pogosteje kontrolira zaardi prebolelega vnetja.

Kontrolo imamo šele v četrtek in to le urikult 🙁
Se lahko samoplačniško da pregledati urin za sanford? Pediatrinja je na dopustu, kot sem že omenila.
Hvala, zlati ste !

Lahko se pregleda samoplačniško, samo odvzem mora biti na urikult vrečko (z zbiralnikom). Sem pa tudi jaz na dopustu od danes do naslednjega leta:=(

Spoštovani!
Lahko prosim dežurnega zdravnika za sanford? Ali bo to neprimerno, da starš prosi za sanford? Hvala in seveda uživajte na dopustu! LPM

Preiskava ni mišljena za dežurno službo, lahko pa jutri v redni službi pri nadomestnem pediatru.

Ja, seveda, saj sem mislila tako – dežurnega sem poimenovala (se narobe izrazila) zaradi tega, ker je naša na dopustu – torej nadomestnega zdravnika 🙂
Hvala lepa in lep pozdrav!

New Report

Close